Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

5 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την αυξητική χειλιών

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
5 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την αυξητική χειλιών

5 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την αυξητική χειλιών

Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά η συμπλήρωση υαλουρονικού οξέος είναι η πιο συχνή

Η καλύτερη επιλογή λέγεται ότι είναι ένα είδος ζελέ που μιμείται το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι υπεύθυνο για το σαρκώδες αποτέλεσμα. Είναι μακράς διαρκείας, συνήθως έξι μήνες ή περισσότερο, και είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και ασφαλές από άλλες ουσίες, όπως το κολλαγόνο, που απαιτεί μια δοκιμαστική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων (για να ελεγχθεί εάν είναι κάποιος αλλεργικός) και εξάγεται από δορές βοοειδών. Μια άλλη επιλογή θα ήταν να “προσθέσετε” το δικό σας σωματικό λίπος,  που συλλέγεται από άλλη περιοχή του σώματος και εγχέεται στο χείλη σας αλλά σε αυτήν την περίπτωση τα αποτελέσματα είναι βραχύβια, καθώς το σώμα σας τείνει να απορροφά το  λίπος.

Μπορείτε να ελέγξετε πόσο σαρκώδη θέλετε τα χείλη σας
Ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξετε το υαλουρονικό οξύ, είναι εύκολο να ελέγξετε την ποσότητα που θα περιλαμβάνει η ένεση στα χείλη, ώστε να μην παραμορφωθείτε. Έτσι, έχετε την ευχέρεια να παρέμβετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και να προσθέσετε, εάν το επιθυμείτε.

5 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την αυξητική χειλιών

Δεν είναι τόσο ακριβές όσο νομίζουμε
Οι ενέσεις στα χείλη δεν είναι φθηνές, όποια μέθοδο και αν επιλέξετε αλλά δεν είναι και όσο ακριβές νομίζουμε οι περισσότεροι. Περίπου 530 ευρώ θεωρείται μία λογική τιμή αν και η οικονομική προσιτότητα δεν πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας, όταν πρόκειται για αυτό το είδος της “επέμβασης”. Κυρίαρχο ρόλο παίζει ο γιατρός, που θα επιλέξετε.

Θεωρείται μη-χειρουργική διαδικασία
Επειδή πρόκειται για ενέσεις και όχι μοσχεύματα, οι ενέσεις στα χείλη δε θεωρούνται πλαστική χειρουργική. Γι’ αυτό και γίνονται στο γραφείο του γιατρού με λίγη τοπική αναισθησία και μερικές βαθιές αναπνοές.

 

5 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζετε για την αυξητική χειλιών

Όμως, ναι, υπάρχουν κίνδυνοι
Επειδή οι συγκεκριμένες ενέσεις είναι δημοφιλείς και απλές στη διαδικασία δε σημαίνει αυτόματα ότι είναι και εντελώς ακίνδυνες καθώς πάντα υπάρχει ο παράγοντας “ανεπιθύμητες επιπλοκές”. Οίδημα, ερυθρότητα, μώλωπες και πόνος είναι τα συνηθισμένα παράπονα, ακόμη και με τις σχετικά ασφαλείς ενέσεις υαλουρονικού οξέος, ενώ είναι πιθανό να αναπτυχθούν εξογκώματα και ασυμμετρίες, γεγονός που καθιστά την επιλογή γιατρού ζωτικής σημασίας. Μη ξεχνάτε ότι όσο φαινομενικά αθώες και αν μοιάζουν οι ενέσεις, δεν παύει η διαδικασία να είναι μία – έστω και μη χειρουργική – παρέμβαση στο σώμα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Efi Nika

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika