Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

26χρονος κόντεψε να τυφλωθεί επειδή «τσάταρε» στο κινητό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kinito

26χρονος κόντεψε να τυφλωθεί επειδή «τσάταρε» στο κινητό!!!

 

Ένας 26χρονος άνδρας από την Κίνα κόντεψε να χάσει την όρασή του καθώς παρουσίασε αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς έπειτα από αρκετές μέρες και νύχτες «συνομιλίας» με την κοπέλα του μέσω τσατ στο κινητό.

Όπως γράφει η κινεζική εφημερίδα «Qingdao Daily», ο νεαρός Κινέζος χρησιμοποιούσε ασταμάτητα, πρωί και βράδυ, ακόμα και στη δουλειά του, μία εφαρμογή για κινητά που λέγεται WeChat και χρειάσθηκε να χειρουργηθεί επειγόντως για να μην τυφλωθεί.

Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς είναι ένα πρόβλημα που εκδηλώνεται βαθιά μέσα στο μάτι και αφορά τον χιτώνα που φέρει τα κύτταρα-υποδοχείς της οράσεως. Εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, οδηγεί σε μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης στο προσβεβλημένο μάτι.

Αν και συνήθως εκδηλώνεται στις ηλικίες 50-70 ετών, οι ειδικοί λένε πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η συχνότητά της στους νέους, εξαιτίας της κατάχρησης των κινητών.

Ο 26χρονος ανέφερε πως ξαφνικά άρχισε να βλέπει «λάμψεις» στο οπτικό πεδίο του και ευτυχώς απευθύνθηκε αμέσως σε έναν οφθαλμίατρο που τον χειρούργησε άρον-άρον.

Εκτός από τις «λάμψεις» που είναι παροδικές και μοιάζουν με κεραυνούς ή σαν να ανάβει φλας μπροστά στα μάτια, άλλα συμπτώματα της αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς είναι η απότομη εμφάνιση πολλών κινούμενων μαύρων κηλίδων, η εμφάνιση μιας γκρίζας ή μαύρης «κουρτίνας» που περιορίζει το οπτικό πεδίο και το θόλωμα της όρασης που δεν «καθαρίζει» όταν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια ή χρησιμοποιήσουμε τεχνητά δάκρυα.

Αν και τα συμπτώματα αυτά δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκην πως κάποιος έχει αποκόλληση, πρέπει να ελέγχονται αμέσως (την ίδια μέρα) από έναν οφθαλμίατρο, διότι η αποκόλληση πρέπει να χειρουργείται στα πρώτα εικοσιτετράωρα.

Οι γιατροί του 26χρονου εκτιμούν ότι υπέστη την αποκόλληση επειδή εστίαζε ασταμάτητα τα μάτια σε ένα μικρό σημείο (την οθόνη του κινητού και δη τα γράμματα των λέξεων που έγραφε) και αντί να κοιτάζει τρισδιάστατα αντικείμενα όπως είναι το φυσιολογικό, κοιτούσε επίμονα μια δισδιάστατη οθόνη, την οποία επιπλέον κρατούσε πολύ κοντά στα μάτια του και χρησιμοποιούσε ακόμα και στο σκοτάδι.

Πηγή : Web Only

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika