Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

images (1)

Nα σταματήσει η διοίκηση του Αιγινητείου να διώχνει ασθενείς, επειδή έχουν βιβλιάριο απορίας ή επειδή είναι ανασφάλιστοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Το νοσοκομείο επιχείρηση σκοτώνει!

Πριν από 20 μέρες η ΣΕΑΑΝ μαζί με την επιτροπή αγώνα ΠΑΜΕ Αιγινήτειου κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή το διώξιμο ασθενή σε βαριά κατάσταση, πάσχοντα απόΣκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ),που είχε εισαχθεί για να κάνει την θεραπεία του, επειδή έληγε η ασφαλιστική του κάλυψη.

ΑΙΣΧΟΣ!

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος είχε προσωρινή αναπηρική σύνταξη που έχει διακοπεί εδώ και ένα χρόνο γιατί περιμένει να επανεξεταστεί από τα ΚΕΠΑ λες και η σκλήρυνση είναι ιάσιμη!!! Με αφορμή αυτό το γεγονός, αποκαλύφθηκε ότι με απόφαση της Διοίκησης-Εφορίας του Νοσοκομείου άποροι και ανασφάλιστοι δε γίνονται δεκτοί για νοσηλεία στο Αιγινήτειο.

Την ίδια στιγμή είναι πάγια τακτική του Νοσοκομείου ασθενείς ενώ είναι  ασφαλισμένοι να στέλνονται ως πελάτες στα ιδιωτικά εργαστήρια για μια σειρά εξετάσεις.

Γιατροί, εργαζόμενοι, ασθενείς, φοιτητές της ιατρικής και επισκέπτες του Αιγινήτειου νοσοκομείου,

τα νοσοκομεία φτιάχτηκαν και λειτουργούν από τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού. Συγκυβέρνηση, αυτή και η προηγούμενη, Τρόικα και ΕΕ τα θέλουν να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και την υγεία τη θέλουν σαν εμπόρευμα.

Εκεί που υπάρχει κέρδος δεν υπάρχει προστασία της υγείας.

 Κάποιοι λένε στους εργαζόμενους «μα αν δεν πληρώσουν οι ασθενείς εσείς πως θα πληρώνεστε;» Όμως οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει δύο και τρεις φορές με την δουλεία τους, με τις εισφορές τους, με τους φόρους.

Το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλον τον λαό και βεβαίως στους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες με βάση τις ανάγκες τους και τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και όχι να κόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να εμπορευματοποιεί την υγεία και την παιδεία για να στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο εκπρόσωπος της εφορίας του Νοσοκομείου δικαιολογώντας την απόφασή τους, προέβαλε ως επιχείρημα το ότι το Αιγινήτειο δε χρηματοδοτείται από το κράτος για τη νοσηλεία των απόρων. Αυτή και μόνο η πρόφαση αμφισβητεί το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για δημόσια, δωρεάν υγεία. Επιπλέον, το Αιγινήτειο είναι δημόσιο και μάλιστα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εκπαιδεύει νέους γιατρούς και οφείλει η διοίκηση και τα στελέχη του να διαπαιδαγωγούν τους νέους γιατρούς με τις αξίες του σεβασμού στον άνθρωπο και το δικαίωμά του στη ζωή και όχι με τις αξίες του κέρδους και της λογικής έμπορος-πελάτης. Από την άποψη αυτή η διοίκηση  και οι πανεπιστημιακοί γιατροί έχουν ηθική υποχρέωση να ορθώσουν το ανάστημά τους, ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει ο λαός μας και να αποφασίσουν ότι το Αιγινήτειο θα νοσηλεύει τους πάντες και δε θα πληρώνει κανένας ασθενής ούτε πάνω, ούτε κάτω από το τραπέζι.

Γι΄ αυτό απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε πληρωμή των ασθενών στα νοσοκομεία και στο Αιγινήτειο.
  • Να γίνονται δεκτοί όλοι οι ασθενείς στο Αιγινήτειο χωρίς καμία πληρωμή και κανέναν αποκλεισμό ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες με βιβλιάριο απορίας ή όχι.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Αιγινήτειου νοσοκομείου, για να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να γίνει μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε αυτό ανεξάρτητα από το ποια εργασιακή σχέση έχουν πχ ΜΚΟ, εποχιακοί, συνεργία κλπ.
  • Επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και επιδομάτων στο προ των περικοπών επίπεδό.
  • Κανείς ασθενής ανάπηρος, χρονίως πάσχοντας χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, φάρμακα.

 

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

 

Ετοιμάζουν νέα βάρβαρα μέτρα, οι εξελίξεις με την Κύπρο αποδεικνύουν ότι στη στήριξη των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ΕΕ δεν υπάρχουν όρια, ακόμα και σε πόλεμο, μπορούν να μας οδηγήσουν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

 

Φτιάχνουμε μια πανίσχυρη λαϊκή συμμαχία όλων εμάς που πληττόμαστε από αυτήν την πολιτική, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί επιστήμονες, ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, αν πιστέψουμε στην δύναμη μας μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

 

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika