Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

12 φρούτα για να θωρακίσετε την υγεία σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140916_5417ec5cc04d7

12 φρούτα για να θωρακίσετε την υγεία σας!!!

 

Η κατανάλωση φρούτων μπορεί να μειώσει έως και 40%, τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σύμφωνα με διεθνή ομάδα επιστημόνων. Με αφορμή τη νέα αυτή είδηση, μάθετε που κάνουν καλό και τι μας προσφέρουν τα φρούτα.

Για να μειωθεί ο 12 φρούτα για να θωρακίσετε την υγεία σας!!!κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού αρκεί ενάμιση φρούτο την ημέρα δηλαδή περίπου 150 γραμμάρια. Στο πλαίσιο της μελέτης που κράτησε 7 χρόνια και συμμετείχαν περίπου 500000 εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα αυτή παρέχει το μεγαλύτερο όφελος στην καρδιαγγειακή υγεία.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν τη διατροφή και τα καρδιαγγειακά προβλήματα  εθελοντών από την Κίνα, οι οποίοι ήταν υγιείς κατά την έναρξή της. Κάποιοι από τους εθελοντές έτρωγαν καθημερινά φρούτα, με την μέση ποσότητα να είναι  150 γραμμάρια, ενώ μια άλλη ομάδα εθελοντών δεν κατανάλωνε καθόλου φρούτα.

Οι ερευνητές αφού έλαβαν υπόψιν τους όλους τους παράγοντες κινδύνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 1,5 φρούτου την ημέρα μπορούσε να μειώσει κατά 15% τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο, κατά 25% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού και τέλος κατά 40% τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού.

12 φρούτα για να θωρακίσετε την υγεία σας

Ακόμη η ίδια ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει και τον κίνδυνο θανάτου, αφού  οι εθελοντές που έτρωγαν καθημερινά φρούτα είχαν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιοπάθεια και κατά 40% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από εγκεφαλικό.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας .

Τι μας προσφέρουν τα φρούτα

Φράουλες και μήλα: είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι φράουλες και τα μήλα χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, ενώ παίζουν και σημαντικό ρόλο ση μείωση της χοληστερίνης.

Ακτινίδιο: Έχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και παρέχει προστασία έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Ροδάκινο, βερίκοκο: Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C και φυτικές ίνες.

Βατόμουρα: Καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C, σιδήρου αλλά και μαγνησίου.

Σταφύλια: Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και πολλές αντικαρκινικές ουσίες

Δαμάσκηνα αποξηραμένα: Κρατούν την πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα και είναι πηγή φυτικών ινών, κάλιου και μαγνησίου.

Ανανάς, λεμόνι, γκρέιπφρουτ: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Μπανάνα: Περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου που βοηθάει στην αντιμετώπιση της ζέστης,  αλλά και στη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης. Είναι πλούσια ακόμη σε φυτικές ίνες.

 

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea