Newsitamea.gr
AMEA news

08:15 Αχαΐα: Χιλιάδες ΑμεΑ "εγκλωβισμένα" στις λίστες αναμονής των επιτροπών χωρίς επιδόματα και συντάξεις – Δεν μπορούν να ζήσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής στα ΚΕΠΑ και στην Αχαΐα έχει αναδείξει το thebest.gr από το καλοκαίρι. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει ίδια με αποτέλεσμα ..

χιλιάδες ΑμεΑ να περιμένουν για να λάβουν τα προνοιακά επιδόματα που σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τη   μοναδική πηγή εσόδων ενώ το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα ΑμεΑ στην Πάτρα αλλά και σεόλη την Ελλάδα κινητοποιούνται. Για αύριο Τρίτη, στις 11 μ.μ. έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, στην Πάτρα. Πρόκειται για μια κινητοποίηση με πανελλαδικό χαρακτήρα.
«Χιλιάδες ΑμεΑ στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα είναι εγκλωβισμένα στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Η καθυστέρηση αγγίζουν τους 10 και 11 μήνες, με αποτέλεσμα να μην δίνονται προνοιακά επιδόματα και συντάξεις, να χάνονται ασφαλιστικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο.», αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αντώνης Χαροκόπος.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ , με αφορμή την κινητοποίηση αναφέρει: . Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή  «φυλακισμένων» ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους.
Yπό το βάρος αυτής της  κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας καλεί σε πανελλήνια κινητοποίηση διαμαρτυρίας τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από κάθε διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και  διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα γίνει για τους πολίτες της Αθήνας την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 έξω από τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην οδό Σωκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου, ώρα 11, και θα συνεχίσει με πορεία των συγκεντρωμένων προς το Υπουργείο Εργασίας. Ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν από τους περιφερειακούς τοπικούς φορείς των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε κάθε πόλη της χώρας που λειτουργεί Διεύθυνση ΚΕΠΑ: Ιωάννινα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, και Λήμνο.
Στην κινητοποίηση της Πάτρας συμμετέχει και  ο Σύλλογος Πρόληψης και Βοήθειας Παίδων Μεσογειακής Αναιμίας “Χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.
Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των  «φυλακισμένων» ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ  έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το προνοιακό τους επίδομα, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση Αναπηρίας τους.
Η τραγική αυτή κατάσταση οδηγεί σε μία  ανθρωπιστική κρίση και η  Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.
Καλούμε όλους τους πάσχοντες από θαλασσαιμία και τις οικογένειες αυτών σε μια δυναμική διαμαρτυρία την ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 και ΩΡΑ 11.00 στο κτίριο του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου (Ιωαννίνων 14, ΠΑΤΡΑ ) όπου λειτουργούν τα ΚΕΠΑ”, αναφέρει ο Σύλλογος.http://www.thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea