Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

00:33 Απεργιακό μπλακ-άουτ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τον χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι και δικαστικοί επιμελητές, ενώ οι δικηγόροι αποφάσισαν…

3ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες και οι δημοσιογράφοι με αποτέλεσμα σήμερα να μην κυκλοφορούν εφημερίδες.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 10.30 το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στην Ομόνοια. Στην απεργία μετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί (τα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούν σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά), εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τις ΔΕΚΟ, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κ.α

Ναυτεργάτες
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ προχωρά σε 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Οι ναυτεργάτες χαρακτηρίζουν την απεργία αυτή προειδοποιητική και «απαρχή προγράμματος απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα με απόφαση της ΠΝΟ».

Κατεβάζουν ρολά
Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι βιοτεχνίες, ύστερα από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος να συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κατεβάσουν ρολά. Κλειστά θα είναι αύριο και τα περίπτερα, ενώ και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών προτρέπει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Χωρίς τρόλεϊ, ΟΣΕ, προαστιακό
Μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τον σιδηρόδρομο, τα αεροπλάνα αλλά και τα ταξί, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτά.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ αλλά και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύνδεση του μετρό με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.
Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, ενώ στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Και τα ταξί στην απεργία
Επίσης, χωρίς ταξί θα μείνει η χώρα για εννέα ώρες, καθώς οι αυτοκινητιστές θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ, έτσι θα πληρώνουμε για τις μετακινήσεις σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Μετρό και Τραμ – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika