Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα!!!

 

 

Ντομάτες

Είναι νόστιμες, υγιεινές και σας προστατεύουν από το ερύθημα.Οι δερματολόγοι συμφωνούν πως όταν τρώτε φρούτα κα λαχανικά, που έχουν κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, αποκτάτε πιο εύκολα ένα φυσικό, ομοιόμορφο μαύρισμα.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Αγγούρι

Είναι ένα από τα πιο «ενυδατικά» λαχανικά, αφού η περιεκτικότητά του σε νερό φτάνει το 95%. Περιέχει  βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, που βοηθούν στην ανακούφιση του δέρματος από ενοχλήσεις και οιδήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χρησιμοποιείται συχνά για τα πρησμένα μάτια και τα εγκαύματα.

Σπανάκι

Το σπανάκι και το αγριολάχανο περιέχουν μεγάλες ποσότητες β καροτίνης, που βοηθούν την όψη της επιδερμίδας και ενισχύουν το φυσικό μαύρισμα, σύμφωνα με αμερικανούς διατροφολόγους.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Καρότα

Περιέχουν 87% νερό και μεγάλες ποσότητες  σε β-καροτένιο. Ενυδατώνουν το δέρμα και σας βοηθούν να μαυρίσετε ομοιόμορφα.  Έχει βρεθεί ακόμη πως  τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος, όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα τρία λαχανικά που βοηθούν σημαντικά στην παραγωγή μελανίνης.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Γλυκοπατάτες

Περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό καροτίνη που σας βοηθάει να μαυρίσετε, χωρίς να ιδρώσετε. Σε μια έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητήθηκε από κάποιους μαθητές να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν β καροτίνη για μήνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες, είχαν πιο βαθύ, φυσικό μαύρισμα.

 

Φρούτα και λαχανικά, για σοκολατένιο χρώμα

Eλαιόλαδο

Για την καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου από τον οργανισμό, πρέπει να συνοδεύετε τις τροφές και ιδιαίτερα τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Ακόμη μην ξεχνάτε να καταναλώνετε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γιατί το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και χάνεται όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

 

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέας γενιάς τεχνητό γλυκαντικό σε γλυκά, αναψυκτικά βλάπτει το έντερο, λένε οι ειδικοί

Efi Nika

Τα πασχαλινά κουλουράκια της τεμπέλας: Χωρίς ζύμωμα, με μόνο 3 υλικά και έτοιμα σε 20 λεπτάκια

Efi Nika

Ποια είναι η σχέση μεταξύ υδατανθράκων και αύξησης βάρους

newsitamea