Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τα 5 «μυστικά» που κρύβει η καρδιά σας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140726_53d3518cb10c1

Τα 5 «μυστικά» που κρύβει η καρδιά σας

Γνωρίζετε ότι στην καρδιά σας αρέσει να είναι της… μόδας; Ξέρετε που θα προτιμούσε να μένετε για να είναι «ευχαριστημένη»; Αλήθεια ποια είναι τα ψέματα που μισεί και που μπορεί να την βλάψουν; Ανακαλύψτε 5 σημαντικές, αλλά άγνωστες- τουλάχιστον στους περισσότερους- πληροφορίες για την καρδιά σας και προστατεύστε το πιο πολύτιμο ίσως όργανο του σώματός σας.

Δεν θέλει την κίνηση και το θόρυβο

Όσοι μένουν σε περιοχές με αυξημένο θόρυβο και έντονη κυκλοφορία αυτοκινήτων, είναι πιθανό να κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακό επεισόδιο σε σχέση με εκείνους κατοικούν σε ήσυχες συνοικίες. Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε από έρευνα του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Epidemiology. Οι ερευνητές προτού καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά μελέτησαν 1.570 άτομα που ζούσαν στη σουηδική πρωτεύουσα και υπέστησαν έμφραγμα.

Της αρέσει να είναι στη μόδα!

Σύμφωνα με έρευνα όταν φοράμε κάζουαλ ρούχα περπατάμε περίπου μισό χιλιόμετρο παραπάνω την ημέρα σε σχέση με τις μέρες που επιλέγουμε να ντυθούμε πιο επίσημα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε κιλά, να δυναμώσετε την καρδιά σας και να βρίσκεστε σε φόρμα, απλά αλλάζοντας τις ενδυματολογικές σας επιλογές. Πώς όμως εξηγείται αυτή η επίπτωση των ενδυματολογικών μας προτιμήσεων στην υγεία της καρδιά μας; Είναι απλό: τα επίσημα ρούχα και παπούτσια δυσκολεύουν το περπάτημα με αποτέλεσμα να περπατάμε λιγότερο, επειδή δυσκολευόμαστε.

Τα 5 «μυστικά» που κρύβει η καρδιά σας

Δεν της αρέσει να τρώτε αργά βραδινό

Όσοι άντρες συστηματικά τρώνε αργά το βράδυ ή παραλείπουν το πρωινό, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου, σε σχέση με τους υπόλοιπους σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Οι ερευνητές παρακολούθησαν για χρόνια περίπου 27.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συστηματική κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ αυξάνει κατά 50% τον κίνδυνο εμφράγματος. Αντιστοίχως, η παράλειψη του πρωινού αυξάνει κατά σχεδόν το ένα τέταρτο τον κίνδυνο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και αυτό οφείλεται στις αλλαγές που προκαλούν αυτές οι συνήθειες στον μεταβολισμό του, αλλαγές που οδηγούν στην καρδιοπάθεια.

Οι αριθμοί της καρδιάς που αγνοείτε

Κατά μέσο όρο, η καρδιά ζυγίζει 300 με 350 γραμμάρια, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μυϊκό ιστό (μυοκάρδιο). Εκτελεί πάνω από 100.000 συστολές την ημέρα, και 3 δισεκατομμύρια φορές σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Με κάθε συστολή  αποστέλλει στις αρτηρίες περίπου 70 κυβικά εκατοστόμετρα αίματος.  Σε μια μέρα, η καρδιά αντλεί αρκετό αίμα ικανό να γεμίσει μια πισίνα χωρητικότητας 10.000 λίτρων.  Το αίμα ρέει μέσα στις αρτηρίες με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα. Για να επιτελέσει το έργο της χρειάζεται ενέργεια που αντιστοιχεί σε 180 θερμίδες την ημέρα.

Μισεί τα ψέματα

Από έρευνα του περιοδικού Health διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες έχουν το συνήθειο να κρατούν μυστικά από τον γιατρό τους, μυστικά που θεωρούν αθώα και που αισθάνονται άβολα να αποκαλύπτουν. Πρόκειται μεταξύ άλλων για στοιχεία που αφορούν τις καθημερινές τους συνήθειες και διάφορες πληροφορίες που μπορεί να είναι πολύτιμες για το γιατρό τους. Ποιες πληροφορίες όμως δεν πρέπει να κρύψετε από το γιατρό σας;

  • Αν έχετε ισορροπημένη διατροφή ή όχι
  • Αν λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ή άλλα φάρμακα
  • Αν κάνετε καθιστική ζωή
  • Αν ακολουθείτε κάποια εναλλακτική θεραπεία
  • Αν έχετε υποβληθεί σε εξετάσεις
  • Αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας
  • Αν παραλείπετε τις δόσεις των φαρμάκων σας

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika