Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Σας «κόπηκαν» τα γόνατα; 7 τρόποι ανακούφισης

Σας «κόπηκαν» τα γόνατα; 7 τρόποι ανακούφισης
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σας «κόπηκαν» τα γόνατα; 7 τρόποι ανακούφισης

Οι πόνοι στα γόνατα συχνά οφείλονται σε τραυματισμούς, στη φυσιολογική φθορά της άρθρωσης λόγω ηλικίας ή από υπερβολική χρήση. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο θα σας βοηθήσουν σημαντικά οι συμβουλές που ακολουθούν.

Χάστε βάρος: Αν έχετε παραπάνω κιλά η απώλεια βάρους θα απαλλάξει τα γόνατά σας από την  επιβάρυνση που υφίστανται λόγω των περιττών κιλών και θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Αλλάξτε παπούτσια: Αν έχετε πρόβλημα στα γόνατα θα πρέπει να φοράτε παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς από το περπάτημα. Αυτό δεν συμβαίνει αν τα παπούτσια έχουν παλιώσει.

Ασκηθείτε: Με την άσκηση τα γόνατά σας δυναμώνουν και παράλληλα δυναμώνουν οι μύες που τα στηρίζουν με αποτέλεσμα να καθίστανται λιγότερο ευάλωτα. Επιλέξτε μια μορφή άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις σας, όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο.

Βάλτε πάγο: Αν μετά από μια δραστηριότητα νιώθετε πόνο στα γόνατα βάλτε λίγο πάγο. Η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου.

Γεμίστε την μπανιέρα: Αν έχετε χρόνο γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό, βυθιστείτε μέσα στο νερό και προσθέστε άλατα Epsom που θα καταπραΰνουν τα γόνατά σας.

Χρησιμοποιήστε κρέμα με άρνικα: Ιδιαίτερα αν υπάρχει πρήξιμο μπορεί να σας βοηθήσει μια κρεμα με αρνικα που θα μειώσει κάπως τον πόνο.

Κάντε εντριβές: μια εντριβή με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας κάποια θερμαντική αλοιφή θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika