Newsitamea.gr
AMEA news ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ

Πρόσβαση στη θάλασσα του Ρεθύμνου αποκτούν τα ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea2

Πρόσβαση στη θάλασσα του Ρεθύμνου αποκτούν τα ΑμεΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην παραλία Ρεθύμνου στο τμήμα του ανατολικού παραλιακού μετώπου, παράδοση του έργου προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία στα πλαίσια του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνου, ο Δήμος Αγίας Νάπας της Κύπρου και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ειδικό διάδρομο, αμαξίδιο, μια χημική τουαλέτα και μια καμπίνα για αλλαγή ρούχων και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία να προσεγγίσουν την παραλία του Ρεθύμνου και να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το κολύμπι στη θάλασσα με άνεση και ασφάλεια.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος των ΑΜΕΑ Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Τσαχάκης αλλά και άτομα με Αναπηρία προκειμένου να παραδοθεί το έργο και να γίνει μια επιτόπια δοκιμή της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων. Μάλιστα, οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα που βρέθηκαν στο χώρο ανέδειξαν την ανάγκη για παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν στο μέλλον συγκεκριμένα σημεία των εγκαταστάσεων αυτών, ενώ έστρεψαν το βλέμμα των αρμοδίων προς την εξασφάλιση μεγαλύτερης αυτονομίας για τους ίδιους.

ΠΕΝΤΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι συνολικά πέντε, εκ των οποίων τα τρία έχουν εγκατασταθεί στην παραλία του Ρεθύμνου, ένα στον Πετρέ και ένα σε παραλία του Αρκαδίου. Παράλληλα, το κάθε ένα βρίσκεται δίπλα σε ναυαγοσωστικό πύργο προκειμένου να παρέχεται η απαιτούμενη βοήθεια κατά την κατάβαση των ατόμων με Αναπηρία στο σημείο αλλά και η συνοδεία τους στη θάλασσα. Το ειδικό αμαξίδιο διαθέτει σωσίβια και ιμάντες που του δίνουν τη δυνατότητα να επιπλέει στο νερό και να είναι ασφαλές το άτομο που βρίσκεται επάνω.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης μιλώντας για τις εγκαταστάσεις και το πρόγραμμα ανέφερε: «Το Ρέθυμνο έχει επιλεγεί από την Ελλάδα στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος. Το Ρέθυμνο από την Ελλάδα και η Αγία Νάπα από την Κύπρο είναι οι πόλεις που προτιμήθηκαν και μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία υλοποιούμε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα που αφορά την προσβασιμότητα των αναπήρων σε πάρα πολλά σημεία της πόλης μας. Ένα από αυτά είναι και οι παραλίες. Μάλιστα, το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά παντού είναι η προσβασιμότητα στην παραλία. Θεωρώ ότι το Ρέθυμνο είναι τυχερό που μπορεί να ενταχθεί στην ατζέντα των πόλεων όπου ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να κολυμπήσει και επιπλέον αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πόλη μας».

Πηγή: goodnet 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea