Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη! Στα κάγκελα γιατροί και εργαζόμενοι για την αξιολόγηση!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη! Στα κάγκελα γιατροί και εργαζόμενοι για την αξιολόγηση!!!

 

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιουνίου. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη συντονισμού και με άλλους κλάδους εργαζομένων.

Ο Μάκης Βορίδης θα πάρει μια πρώτη γεύση από απεργίες καθώς οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ετοιμάζονται να βάλουν 24ωρο λουκέτο στις 18 Ιουνίου διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για το σύστημα αξιολόγησης που θα ακολουθηθεί και αναμένεται να οδηγήσει εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Το σκεπτικό των αντιδράσεων των υγειονομικών εκφράζεται σε ανακοίνωση του συντονιστικού τους, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Η “αξιολόγηση” του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων στα νοσοκομεία, πυροδοτώντας τη μαζική συμμετοχή τους στις γενικές συνελεύσεις και την υιοθέτηση αγωνιστικών αποφάσεων.

Το ίδιο έδειξε και η απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ στις 14/5 μετά από πρόταση των μελών του συντονιστικού στη σύσκεψη των σωματείων της υγείας που είχε προηγηθεί».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι εργόμενοι «αρνούνται να συμπράξουν με την υπογραφή τους “στην αξιολόγηση της καταδίκης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και στην αξιολόγηση της καθιέρωσης ατομικών μισθών, διαρκούς κινητικότητας, νέων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων”».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea