Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο πιο απλός τρόπος να ενισχύσετε τη μνήμη σας σε 90”

Ο πιο απλός τρόπος να ενισχύσετε τη μνήμη σας σε 90''
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

 

Ο πιο απλός τρόπος να ενισχύσετε τη μνήμη σας σε 90''Οι ειδικοί ανακάλυψαν έναν πολύ εύκολο και σύντομο τρόπο που θα σας βοηθήσει να μην ξεχνάτε πια χρήσιμες πληροφορίες ή ονόματα.

Αν σφίξετε δυνατά τα χέρια σας θα ενισχύσετε τη μνήμη σας υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Montclair στο Νιου Τζέρσι.

Οι επιστήμονες στο πλαίσιο της μελέτης τους παρακολούθησαν 50 δεξιόχειρες φοιτητές και ανακάλυψαν πως σφίγγοντας τη δεξιά γροθιά τους για ενάμιση λεπτό ενίσχυαν  την αποθήκευση αναμνήσεων, ενώ όταν έσφιγγαν την αριστερή γροθιά τους βελτιωνόταν η ικανότητα ανάκλησής των αναμνήσεων στη μνήμη τους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όταν σφίγγουμε τη γροθιά μας ενεργοποιούνται περιοχές του εγκεφάλου οι οποίες σχετίζονται με την επεξεργασία και την ανάκληση των αναμνήσεων. Συγκεκριμένα η δεξιά γροθιά ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου,  ενώ το σφίξιμο της αριστερής, το δεξιό.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους φοιτητές τους να απομνημονεύσουν μια λίστα με λέξεις, ενώ έπειτα τους χώρισαν σε πέντε ομάδες.

Η πρώτη ομάδα έσφιγγε τη δεξιά γροθιά προτού αποστηθίσει τις λέξεις και μετά έκανε το ίδιο όταν ερχόταν η ώρα να τις θυμηθεί. Η δεύτερη ομάδα έσφιγγε την αριστερή γροθιά και στις δύο περιπτώσεις.

Οι άλλες δύο ομάδες έσφιγγαν στην τύχη το ένα χέρι προτού αποστηθίσουν τις λέξεις και το άλλο χέρι την ώρα της απαγγελίας.  Η τελευταία ομάδα δεν έσφιγγε καμία γροθιά.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ομάδα που έσφιγγε τη δεξιά γροθιά πριν και μετά από την αποστήθιση των λέξεων εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στη  μνήμη απ’ όλες τις υπόλοιπες.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One»,

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είμαστε όλη η οικογένεια σε σοκ»: Την κορόιδευαν τα παιδιά της γιατί αγόραζε λαχεία και κέρδισε 11.200.000 ευρώ

Efi Nika

Η ζωή είναι καλύτερη όταν τη ζεις με αληθινές φίλες

Efi Nika

Έμεινε άφραγκος επίτηδες: Εκατομμυριούχος παραχώρησε όλη την περιουσία του για να αποδείξει 1 και μόνο πράγμα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika