Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο μηχανικός που «επιδιόρθωσε» την ίδια την καρδιά του

Ο μηχανικός που «επιδιόρθωσε» την ίδια την καρδιά του
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο μηχανικός που «επιδιόρθωσε» την ίδια την καρδιά του

Ένας μηχανικός γνωρίζει πολύ καλά πώς να αποσυναρμολογεί εξαρτήματα ώστε να εντοπίσει πού υπάρχει το πρόβλημα, και στη συνέχεια να τα συναρμολογεί και πάλι ώστε η εκάστοτε συσκευή να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα..

Έτσι έκανε και ο Tal Golesworthy για περισσότερα από 30 χρόνια.

Αυτό που δεν μπορούσε όμως να επιδιορθώσει ήταν η αδύναμη και προβληματική καρδιά του. Αυτό όμως μέχρι την ημέρα που είχε μια φαεινή ιδέα: Εμπνεύστηκε από τον κήπο του και εφάρμοσε μερικές βασικές τεχνικές αεροναυτικής ώστε να βρει μια «υπέροχα απλή» λύση με σκοπό να επιδιορθώσει την καρδιά του.

«Όταν το λάστιχο του κήπου έχει τρύπα, πρέπει να χρησιμοποιήσω μονωτική ταινία για να σταματήσω τη διαρροή», σκέφτηκε ο Golesworthy και αποφάσισε να κάνει το ίδιο για την ευαίσθητη αορτή της καρδιάς του! ……..Και μάλιστα κατάφερε να πείσει τους γιατρούς να εφαρμόσουν την ιδέα του.
Σήμερα, εννέα χρόνια μετά την επέμβαση έχει βοηθήσει δεκάδες άλλους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα. Τώρα ο ευφυής μηχανικός και εφευρέτης κάνει έκκληση στους χειρουργούς σε όλη την Ευρώπη να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ώστε να δοκιμάσουν τη συσκευή του αντί άλλων συμβατικών θεραπειών.

Ο Golesworthy πάσχει από το Σύνδρομο Μαρφάν, μια διαταραχή στην οποία οι συνδετικοί ιστοί του σώματος παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτοί οι ιστοί υποστηρίζουν τα όργανα, όμως τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στα μάτια, τις αρθρώσεις και κυρίως την καρδιά τους.

Για να πραγματοποιηθεί η επέμβαση στον Golesworthy, αρχικά χρειάστηκαν αρκετές εικόνες από υπολογιστική τομογραφία (CT) και απεικόνιση δια μαγνητικού συντονισμού (MRI). Έπειτα χρησιμοποιήθηκε πρωτοποριακό λογισμικό και τρισδιάστατη εκτύπωση ώστε αυτές οι εικόνες να αποτυπωθούν σε ένα πραγματικό μοντέλο της αορτής του ασθενούς.

 

Το τρισδιάστατο μοντέλο χρησιμοποιήθηκε σαν προστατευτικό κάλυμμα ώστε η αορτή να μη διογκωθεί περισσότερο.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Royal Brompton Hospital πριν εννέα χρόνια και από τότε ο Golesworthy είναι πανευτυχής και χαίρει άκρας υγείας. Η εφεύρεσή του μπορεί να προσφέρει στους καρδιοπαθείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς κινδύνους.

Για το λόγο αυτό, κατέθεσε προσφάτως έκκληση στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal ώστε οι ερευνητές να προχωρήσουν σε περισσότερες κλινικές δοκιμές για τη συσκευή του.

pistepseto.eu

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήπιε μόνο μια γουλιά: 21χρονη πήρε καφέ από το αεροδρόμιο και βρέθηκε στην εντατική να παλεύει για τη ζωή της

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika