Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Οταν η παιδική χαρά γίνεται «Άγρια Δύση»…

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οταν η παιδική χαρά γίνεται «Άγρια Δύση»..

Ναι, η παιδική χαρά μπορεί να παρομοιαστεί με την «Άγρια Δύση» σε ορισμένες περιπτώσεις. Εμείς θεωρούμε ότι τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, αλλά ξαφνικά έρχεται ο ανταγωνισμός και μας τα χαλά όλα.
Καλό είναι την ώρα, που παίζουμε με τα άλλα παιδιά, ακόμα και με κάποια, που ουδέποτε έχουμε συναντήσει στο παρελθόν, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για να μάθουμε στα παιδιά μας μία πληθώρα κοινωνικών δραστηριοτήτων. Να τα μάθουμε να μοιράζονται, να αποφεύγουν τους κινδύνους, να επικοινωνούν.
Φέρτε, λοιπόν, επιπλέον παιχνίδια μαζί σας για τα υπόλοιπα παιδιά, που θα συναντήσετε.
Πολλές φορές τίποτα δεν μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους από το παιχνίδι, που θέλουν. Αρχίζουν και χτυπούν το ένα το άλλο, τραβούν τα ρούχα τους και τα μαλλιά τους, πολλές φορές φτάνουν και στα άκρα με το να φτύσουν. Τότε είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της αποστολής σας. Μάθετέ τα ότι πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Βάλτε ξυπνητήρι στο κινητό σας τηλέφωνο, για να έχετε χρονοδιάγραμμα και ήχο. Επιβραβεύστε τα, όταν ακολουθούν τις οδηγίες σας. Μην πιέσετε τα παιδιά να παίξουν με άγνωστα πρόσωπα. Κάθε ένα θέλει τον χρόνο του και τον ειδικό χειρισμό του. Καμιά φορά η ντροπή γίνεται μεγάλος εχθρός.
Βοηθείστε το να καταλάβει τους κινδύνους της παιδικής χαράς. Εξηγείστε του τι μπορεί να γίνει, εάν δεν κρατιέται καλά από την κούνια και πέσει. Μην κάνετε πολύ τραγικά τα πράγματα και μην βάζετε μπροστά κάποια τιμωρία. Οδηγείστε το να κατανοήσει ότι εσείς ενδιαφέρεστε για την ασφάλειά του και ότι, εάν δεν σας ακούσει και χτυπήσει, θα πονέσει, θα κλάψει, θα χάσει το παιχνίδι του(όχι λόγω απαγόρευσης, αλλά επειδή δεν θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει).
Ορίστε από την ώρα, που θα φύγετε από το σπίτι, πόση ώρα θα καθίσετε στην παιδική χαρά. Λίγα λεπτά πριν από την αναχώρησή σας, πείτε ξεκάθαρα ότι σε 10 λεπτά φεύγουμε. Κάνετε όλες τις προετοιμασίες σας, μαζέψτε την τσάντα με τα παιχνίδια, τα σνακ και οτιδήποτε άλλο έχετε πάρει μαζί σας. Εκείνο θα σας βλέπει και θα μπαίνει στο πνεύμα της αναχώρησης. Να θυμάστε ότι τα παιδιά, όταν περνούν καλά, θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν αυτό το ευχάριστο. Να είστε προετοιμασμένοι, αλλά να μην αφήνετε περιθώρια στα ΟΡΙΑ, που έχετε θέσει.

 

http://www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6 πολύ ενοχλητικές συμπεριφορές των παιδιών που δείχνουν ότι είναι πανέξυπνα

Penni Syggrou

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou