Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Λιγότερα χρήματα για τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Λιγότερα χρήματα για τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών

 

Λιγότερα χρήματα για τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών!!!

 

Θέμα ημερών είναι πλέον η υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης με τα Κέντρα Πρόληψης κατά των ναρκωτικών , σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας  κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Αυγής, ενημέρωσε  ότι η σύμβαση βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου  από το Ελεγκτικό Συνέδριο απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκη.

Ο υπουργός Υγεία υποστήριξε ότι η νέα σύμβαση θα είναι 7ετής και όχι 5ετής και επεσήμανε ότι ο προυπολογισμός θα μειωθεί κατά 13 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της γενικότερης μείωσης όλων των προυπολογισμών  του υπουργείου Υγείας κάνοντας λόγο για περίοδο ισχνών αγελάδων.

Αναφορικά με τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Υγείας που παρακρατήθηκαν  από τον ΟΚΑΝΑ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν έχουν παραδοθεί 2,5 εκατ. ευρώ  τα οποία διατέθηκαν  σε άλλες λειτουργικές ανάγκες και δεν είναι πλέον διαθέσιμα. Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτά τα χρήματα να καλυφθούν με έκτακτη ενίσχυση από το υπουργείο, με βάση την εξέλιξη των προυπολογισμών του υπουργείου παράλληλα με την διερεύνησης της υπόθεση του ΟΚΑΝΑ από την δικαιοσύνη

Ο κ. Κυριακάκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης σημειώνοντας ότι αποτελούν υπηρεσίες που η κοινωνία έχει ανάγκη.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Efi Nika

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika