Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» από το Θε.αμ.α.(Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea- theatro

«Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» από το Θε.αμ.α.(Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία)
Μια μάχη θα γίνει για την…καρέκλα. «Θα πολεμούσες ποτέ για χάρη της; Μπορείς να σκεφτείς τίποτε πιο παράλογο απ’ αυτό;». Το «Θε.αμ.α.» (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας) και το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» του δήμου Σικυωνίων παρουσιάζει το πρώτο θεατρικό έργο (1958) του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Edward Albee, «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (The Zoo Story) σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, στις Αποθήκες ΑΣΟ στο Κιάτο Κορινθίας το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Σικυώνια 2014».

«Από που αλλού θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις; Να καταλάβεις, αν είναι δυνατόν και να σε καταλάβουν… ένα ξεκίνημα επικοινωνίας…»
Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου, μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου, βοηθός σκηνοθέτις: Σοφία Σταυρακάκη, φωτισμοί: Χρήστος Νταλίπης, οργάνωση παραγωγής: Μιχαέλα Κωνσταντέλλου, μουσική επιμέλεια: Σοφία Σεφεριάδου, ειδική βοηθός: Βασιλική Μιάμη.
Διανομή
Τζέρυ: Μιχάλης Ταμπούκας. Πήτερ: Πάνος Ζουρνατζίδης. Πιθήκια: Μαρία Μουρελάτου – Μαρίνα Μπεσίρη – Αιμιλιανή Αβραάμ. Σκύλος – Υπάλληλος: Γιώργος Ηλιάκης. Θεός: α) “Γυναίκα που κλαίει”: Χριστίνα Τούμπα, β) “Νέγρα αδερφή”: Βασίλης Οικονόμου. Μητέρα Τζέρυ: Έφη Τούμπα.
Είσοδος Ελεύθερη

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το μονόπρακτο αυτό έργο αφορά δύο χαρακτήρες, τον Πήτερ και τον Τζέρυ. Ο Πήτερ είναι ένας μεσαίας τάξης εκδότης, με μια σύζυγο, δύο κόρες δύο γάτες και δύο παπαγάλους, που ζει σύμφωνα με το πρότυπο του «σωστού οικογενειάρχη». Ο Τζέρυ είναι ένας απομονωμένος άνθρωπος που ζει σε μια κακόφημη περιοχή. Οι άνδρες αυτοί ανταμώνονται σ’ ένα «παγκάκι» στο Central Park της Νέας Υόρκης. Ο Τζέρυ επιζητά μια ουσιαστική συνομιλία με έναν άνθρωπο. Ο Τζέρυ, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, προσπαθεί να εξηγήσει στον Πήτερ τον λόγο που βρίσκεται πίσω από την επίσκεψή του στο ζωολογικό κήπο…
Σχέσεις εξουσίας. Ο Τζέρυ έχει μια αυταρχική συμπεριφορά και στόχο έχει να καθηλώσει και να υποδουλώσει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Πήτερ. Δύο διαφορετικά και αυθύπαρκτα πρόσωπα, δρουν και αλληλεπιδρούν σε ένα πλαίσιο «βιτρίνας», στην εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους. Η ομάδα «ΘΕ.ΑΜ.Α.», με θεοκεντρική προσέγγιση προσπαθεί να αναδείξει την διεκδίκηση δικαιωμάτων και εξουσιών από τα άτομα με Αναπηρία μετεγγράφοντας σκηνοθετικά το παγκάκι σε αναπηρικό αμαξίδιο με τη συμβολική προέκταση του σε… «καρέκλα». Μια μάχη με έπαθλο το δικαίωμα…
Βασίλης Οικονόμου
ΘΕ.ΑΜ.Α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea