Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Βορίδης: Διευκρινίσεις για ανασφάλιστους και προσλήψεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βορίδης: Διευκρινίσεις για ανασφάλιστους και προσλήψεις!!!

12321

Για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τις πιθανές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών μίλησε ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι από τις 2.950 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σ’ ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

Για το ζήτημα των ανασφάλιστων, ο Μ. Βορίδης είπε ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Επίσης, επισήμανε ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση, αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Penni Syggrou

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

newsitamea

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea