Newsitamea.gr
AMEA news

Βιαιοπράγησαν σε ΑμεΑ.. ανέβασαν το video στο facebook

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsint_facebook

Βιαιοπράγησαν σε ΑμΕΑ .. ανέβασαν το video στο facebook

Σε συλλήψεις 4 ανηλίκων ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών προχώρησαν χθες και σήμερα οι αστυνομικές Αρχές στη Γαλλία, μετά την ανάρτηση στο Facebook ενός video, στο οποίο φαίνονται να βιαιοπραγούν σε βάρος ενός ατόμου με νοητική καθυστέρηση.

Η εν λόγω επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή σε ένα πάρκο της Φοντέν, κοντά στην Γκρενόμπλ. Στο επίμαχο βίντεο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, φαίνονται δύο από τα παιδιά να κρατούν από τα χέρια το θύμα τους, να το σπρώχνουν και να το ρίχνουν σε ένα ρυάκι.

Έτσι, χθες αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τα παιδιά, ηλικίας 14 και 15 ετών, ενώ σήμερα συνελήφθησαν άλλοι δύο ανήλικοι, ένας 12χρονος και ένας 16χρονος, που εμφανίζονται στο βίντεο.

Κατόπιν, οι δύο μεγαλύτεροι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ ο 12χρονος αφού έδωσε κατάθεση στην αστυνομία παραδόθηκε στους γονείς του. Ευτυχώς, το θύμα των παιδιών, ένας 18χρονος που φοιτά σε ειδικό σχολείο, δεν τραυματίστηκε.

Σημειώνεται ότι το βίντεο σχολιάστηκε περισσότερες από 19.000 φορές μέχρι το μεσημέρι σήμερα_οπότε και αποσύρθηκε από το Facebook.

Σε καταγγελία της “βάρβαρης επίθεσης” και του “σοκαριστικού εγκλήματος” σε βάρος του 18χρονου, προχώρησε με ανακοίνωσή της η υπουργός Μαρί-Αρλέτ Καρλοτί, που είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

megatv.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea