Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αν μείνεις «στο ράφι» … ίσως, να πας από καρδιά !

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

123

Αν μείνεις «στο ράφι» … ίσως, να πας από καρδιά !

Αυξημένες είναι οι πιθανότητες στις ανύπαντρες γυναίκες να τις «προδώσει» κάποια στιγμή η καρδιά τους σε σύγκριση με όσες είναι παντρεμένες. Αυτό αναφέρει νέα έρευνα του Oxford University σε δείγμα περισσοτέρων από 700.000 γυναικών.

Οι γυναίκες αυτές τέθηκαν υπό παρακολούθηση για  περίπου 9 χρόνια και δεν είχαν ιστορικό καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επισοδείου ή καρκίνου. Στη διάρκεια της έρευνας ωστόσο 30.747 από τις συμμετέχουσες στη μελέτη ανέπτυξαν καρδιακό νόσημα και δυστυχώς εξ αιτίας αυτής της πάθησης, 2148 από αυτές έχασαν τη ζωή τους.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως  οι παντρεμένες γυναίκες είχαν 28% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά καθώς οι σύζυγοι «συμπάσχουν» και τις ενθαρρύνουν ψυχολογικά να ξεπεράσουν τα συμπτώματα της πάθησής τους. Όπως καταλαβαίνετε, τέτοια «πολυτέλεια» δεν είχαν οι ελεύθερες κυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω έρευνα έγινε στα πλαίσια πανεθνικής μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πραγματοποιήθηκε με αφορμή αντίστοιχη έρευνα που εμφάνιζε τους παντρεμένους άντρες που πάσχουν από καρδιακό νόσημα να διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να χάσουν κάποια στιγμή τη ζωή τους.

Όσον αφορά τη σχέση γάμου και υγείας, να αναφέρουμε πως έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες αντίστοιχες συγκριτικές μελέτες μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων ατόμων και απ΄τα δυο φύλα.

Αυτές εμφάνιζαν είτε πως οι παντρεμένοι είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής , είτε πως είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν ενώ πάσχουν από καρκίνο αλλά και εξ ίσου περισσότερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους.

Αν πάντως «πάρουμε στα σοβαρά» υπόψιν μας στην Ελλάδα τις παραπάνω έρευνες, οι περισσότεροι νέοι της χώρας μας μάλλον θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον προβλήματα υγείας. Κρίση έχουμε, δουλειά δεν έχουμε, κουράγιο δεν έχουμε – μόνο για γάμους δεν είμαστε. Εκτός … αν ένας πολιτικός γάμος μας σώσει όλους (που είναι και ανέξοδος !).

Άντε και στα δικά σας οι ελεύθεροι !

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ   www.giatros-in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Efi Nika

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika