Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Τι κοινό έχουν .. ψωρίαση και καρδιακή ανεπάρκεια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έρευνα συνδέει την ψωρίαση με την καρδιακή ανεπάρκεια

Έρευνα συνδέει την ψωρίαση με την καρδιακή ανεπάρκεια .Η χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό μπορεί να συνδέει τις δυο νόσους.
Άνθρωποι με ψωρίαση μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια και θα πρέπει να εξετάζονται για καρδιοπάθεια, δήλωσαν ειδικοί.

Ερευνητές εξέτασαν ιατρικά στοιχεία όλων των ενηλίκων της Δανίας. Ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με ψωρίαση είναι περισσότερο ευάλωτοι στην εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκειας και ο κίνδυνος αυξάνεται όσο η ψωρίαση επιδεινώνεται.

Ο ερευνητής, Dr. Usman Khalid, δήλωσε ότι τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της τακτικής αξιολόγησης και αντιμετώπισης των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα σε ασθενείς με ψωρίαση. Πρόσθεσε ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να αποτελεί σχέση μεταξύ των δυο παθήσεων.

Η ψωρίαση επηρεάζει 125 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως και είναι χρόνια νόσος.
Ο ερευνητής εξηγεί ότι η ψωρίαση θα πρέπει να θεωρείται συστημική φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει όλο τον οργανισμό και όχι μόνο μια περιοχή στο δέρμα.

Οι γιατροί θα πρέπει να σκέφτονται την έγκαιρη εξέταση και αγωγή για παράγοντες κινδύνου που οδηγούν σε καρδιαγγειακά προβλήματα σε ασθενείς με ψωρίαση- όπως την παχυσαρκία, το κάπνισμα και την καθιστική ζωή- για να μειώσουν το μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και θνησιμότητας.

Η εκπαίδευση ασθενών με ψωρίαση σχετικά με τη σχέση μεταξύ της δερματικής νόσου και της καρδιοπάθειας είναι το κλειδί για την ενθάρρυνση να υιοθετήσουν συμπεριφορές φιλικές προς την καρδιά, πρόσθεσε ο ερευνητής.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε πρόσφατο συνέδριο της European Society of Cardiology και τα στοιχεία θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε ιατρικό περιοδικό.

Αν και η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ των δυο παθήσεων δεν αποδεικνύει απαραίτητα πως υπάρχει αιτιατή σχέση.

Πηγές: Ξένος Τύπος.

iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika