Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Στις Βρυξέλλες η ανακάλυψη Κύπριων για σύνδρομο Down

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Στις Βρυξέλλες η ανακάλυψη Κύπριων για σύνδρομο Down
 
Ο καθηγητής και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Φίλιππος Πατσαλής παρουσίασε, στις 16 Οκτωβρίου, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ την ανακάλυψη της ομάδας του, για μια μη επεμβατική διάγνωση του συνδρόμου Down σε έμβρυα.

Η διάγνωση θα γίνεται με εξέταση δείγματος αίματος της εγκύου μητέρας και όχι κυττάρων αμνιακού υγρού.

Η παρουσίαση της επαναστατικής αυτής μεθόδου έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διοργάνωσε η ομάδα Κυπρίων γυναικών της Οργάνωσης «Femmes d` Europe», ενώ τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Επίτροπος εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, η Πρόεδρος της οργάνωσης «Femmes d` Europe», Marie-AnneDage, ο ευρωβουλευτής Σοφοκλής Σοφοκλέους, εκπρόσωποι κοινοτικών οργάνων και οργανισμών, ερευνητές, ιατροί και πλήθος κόσμου.

Τον καθηγητή Πατσαλή καλωσόρισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει για την Κύπρο η παρουσίαση των επιτευγμάτων που έχουν να επιδείξουν Κύπριοι επιστήμονες, όπως η ομάδα του κ. Πατσαλή.

Μιλώντας εκ μέρους της Ομάδας των Κυπρίων «Femmes d` Europe», η Πρόεδρος αυτής Ξένια Νικολαϊδου-Κορνηλίου ανέφερε ότι αυτή η εκδήλωση είναι η πρώτη σε σειρά εκδηλώσεων που προγραμματίζει η ομάδα των Κυπρίων γυναικών για το επόμενο έτος, και που θα έχουν ως κύριο στόχο την παρουσίαση καινούργιων και ενδιαφερουσών πτυχών της ζωής της Κύπρου στο βελγικό κοινό.

Παρουσιάζοντας τον καθηγητή Πατσαλή, η Επίτροπος Βασιλείου αναφέρθηκε στην πορεία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και παρουσίασε το ερευνητικό έργο του Καθηγητή Πατσαλή, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μη επεμβατικής μεθόδου για τη διάγνωση του συνδρόμου Down.

Στην ομιλία του ο καθηγητής Πατσαλής παρουσίασε τη μέθοδο, η οποία, όπως είπε, αναπτύχθηκε και με χρηματοδότηση της ΕΕ. Η μέθοδος, είπε, ουσιαστικά εκμηδενίζει τον κίνδυνο αποβολής του εμβρύου, που είναι υπαρκτός με την αμνιοκέντηση, και παρέχει, πολύ γρήγορα, ασφαλή αποτελέσματα. Αφού αναφέρθηκε στις προοπτικές που δημιουργεί η εν λόγω μέθοδος για τη διάγνωση και άλλων γενετικών ασθενειών, ενημέρωσε το κοινό ότι η εν λόγω μέθοδος αναμένεται να παρέχεται ως κλινική υπηρεσία μέσα στο 2014.

ΠΗΓΗ ikypros

newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika