Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Πλευρίτιδα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται!

Πλευρίτιδα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πλευρίτιδα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται!

Νιώθετε πόνο στα πλαϊνά σημεία του θώρακα σας, ο οποίος επιδεινώνεται με την αλλαγή της θέσης του σώματος (π.χ. όταν αλλάζετε πλευρό); Είναι πιθανό να πρόκειται για πλευρίτιδα. Δείτε πώς μπορείτε να την αναγνωρίσετε και τι πρέπει να κάνετε.

Τι είναι;

Με τον όρο πλευρίτιδα εννοούμε τη συγκέντρωση υγρού ανάμεσα στους πνεύμονες και τη μεμβράνη που τους καλύπτει (υπεζωκότας). Η διάγνωση της γίνεται με τη χρήση στηθοσκοπίου από το γιατρό.

Τι να κάνετε:

Στην περίπτωση που έχετε πλευρίτιδα μπορεί να έχετε ξηρό βήχα, να νιώθετε πόνο στο στήθος ή δυσκολία στην αναπνοή σας. Ο πόνος στο στήθος συνήθως εκδηλώνεται πολύ ξαφνικά στην περίπτωση που οφείλεται σε πλευρίτιδα. Υπάρχουν πολλές παθήσεις όμως που μπορεί να προκαλέσουν τα ίδια συμπτώματα γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για να γίνει σωστή διάγνωση.

Πλευρίτιδα: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

 

Επισκεφθείτε τον γιατρό σας εάν παράλληλα με τον πόνο στο στήθος, νιώθετε πόνο στους ώμους ή την κοιλιά. Υπάρχουν φορές που ο πόνος στο στήθος που οφείλεται στην πλευρίτιδα, αντανακλά σε αυτές τις περιοχές. Αυτοί οι πόνοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και στην περίπτωση πυρετού.

Για την αντιμετώπιση της πλευρίτιδας χορηγούνται συνήθως αντιβιοτικά, αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα.  Ακόμη μπορεί ο γιατρός να σας δώσει και κάποιο αντιβηχικό σιρόπι που περιέχει κωδείνη.  Στην περίπτωση που μαζευτεί υπερβολική ποσότητα υγρού μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία στο νοσοκομείο για την απομάκρυνση του.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika