Newsitamea.gr
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ανοσοθεραπεία του καρκίνου: Οι επιστήμονες βλέπουν ένα μικρό φως στην άκρη του τούνελ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
eb68220949782f6eecef5f879b48b2ea_M
Να είναι αλήθεια ή απλώς εγγράφονται επιστημονικές ελπίδες που στο εγγύς μέλλον θα αποδειχθούν φρούδες; Η νίκη του ανθρώπου έναντι του καρκίνου, θα ήταν σίγουρα η επιστημονική ανακάλυψη του αιώνα και ήδη οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε αυτό.
Το αμερικανικό περιοδικό Science ψήφισε την πρόσφατη ανακάλυψη στη μάχη κατά του καρκίνου, που ουσιαστικά αξιοποιεί την ανοσοποιητική άμυνα του σώματος. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια «αλλαγή» στη θεραπεία του καρκίνου.Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για τον καρκίνο, επειδή είναι τόσο διαφορετική από τις συμβατικές μορφές θεραπείας των όγκων και φέτος, οι ειδικοί, είδαν ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ορισμένες κλινικές δοκιμές της νέας φαρμακευτικής αγωγής.

Αρκετοί ογκολόγοι προσπαθούν ορθώς να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, όμως ακόμα κι αυτοί δηλώνουν πως πλέον δεν υπάρχει γυρισμός και ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει.

Οι επιστήμονες, αυτή τη στιγμή, εξερευνούν διάφορες προσεγγίσεις για την ανοσοθεραπεία του καρκίνου . Η μία περιλαμβάνει την παρασκευή μονοκλωνικών αντισωμάτων. Δοκιμάστηκαν σ’ ένα φάρμακο που ονομάζεται Ipilimubab, το οποίο δεσμεύεται στα Τ-κύτταρα προκαλώντας τα να πολλαπλασιάζονται και να καταστρέψουν τα καρκινικά.

Η Bristol Myers Squibb , η οποία κατασκευάζει Ipilimubab , ανέφερε ότι μόνο φέτος, από 1.880 ασθενείς, με προχωρημένο καρκίνο του μελανώματος , το 22% ζει ακόμα μετά από 3 χρόνια και έχει υπάρχει μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με προηγούμενες θεραπείες.

Εν τω μεταξύ, στη Βρετανία μια εταιρεία που ονομάζεται Immunocore, έχει αναπτύξει ένα μόριο φαρμάκου που λειτουργεί σαν μια κόλλα διπλής όψης και σκοπό έχει να κολλήσει τα Τ-κύτταρα πάνω σε ορισμένα είδη καρκινικών κυττάρων και ενδεχόμενα να τα καταστρέψει.

Κανείς δεν μιλάει για λύση στο ζήτημα του καρκίνου, ενώ οι επιστήμονες επιθυμούν να πατούν στο έδαφος και να μην σπέρνουν ελπίδες.

Γι’ αυτό και επισημαίνουν:

«Μέχρι στιγμής, αυτή η στρατηγική αξιοποίησης της ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στους όγκους λειτουργεί μόνο για ορισμένες μορφές καρκίνου και σε μερικούς ασθενείς, γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην υπερεκτιμούν τα άμεσα οφέλη.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί του καρκίνου βλέπουν τη γέννηση ενός σημαντικού νέου μοντέλου για τη θεραπεία του καρκίνου».

Ένας από τους επιλαχόντες στην επανάσταση του έτους ήταν μια τεχνική γονιδιακής επεξεργασίας που ονομάζεται CRISPR που επιτρέπει στους επιστήμονες να αλλάξει οποιοδήποτε μέρος του γονιδιώματος των ζώων και των φυτών , ως τις μικρότερες αλλαγές στην αλληλουχία του DNA.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ABS: Το σπάνιο σύνδρομο που λίγο έλειψε να βάλει στη φυλακή έναν αθώο

Efi Nika

Το κοινό παυσίπονο που μας προστατεύει από τον καρκίνο στο παχύ έντερο

Efi Nika

Ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι ή για το αν έχεις παιδί

Efi Nika