Newsitamea.gr
AMEA news

Συγκλονίζει 41χρονος νεφροπαθής που ζωγραφίζει πορτραίτα κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

sygklonizei-41chronos-nefropathis-pou-zografizei-portraita-kata-ti-diarkeia-tis-aimokatharsis

Συγκλονίζει 41χρονος νεφροπαθής που ζωγραφίζει πορτραίτα κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσής

Συγκλονίζει ο 41χρονος νεφροπαθής από το Νεοχώρι Δομοκού ,που ζωγραφίζει πορτραίτα διασήμων και όχι μόνο ,κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσής του στην ΑΕΠ κλινική Λαμίας!

Ο λόγος για τον Σπύρο Ζγαντζούρη, ο οποίος έχει αφήσει άφωνους γιατρούς και νοσοκόμες με την αστείρευτη δύναμη που επιδεικνύει παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, με περίσσια θέληση και καρτερικότητα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ο Ζγαντζούρης , που τον Απρίλιο συμμετείχε στους 26ους Πανελλήνιους αγώνες των Αιμοκαθαιρούμενων και των Μεταμοσχευμένων που έγιναν στην Καλλιθέα αποσπώντας 5 χρυσά μετάλλια (100μ.,200μ.,1500μ.,σφαιροβολία ,ρίψη ελαστικής σφαίρας), με τα χρώματα του «ΔΡΟΜΕΑ», μας έδειξε ακόμη ένα από τα ταλέντα του ,τη ζωγραφική, την οποία εξασκεί μάλιστα πολλές φορές κατά τη διαρκεια της 4ωρης εξαντλητικής αιμοκάθαρσης στην οποία υποβάλλεται, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση και δύναμη ψυχής αμβλύνονται ενίοτε ακόμη και τα πιο σοβαρά προβλήματα που υπαρχουν σε αυτή τη ζωή…

Ο 41χρονος Νεφροπαθής μάλιστα που είναι και μαθητής στο τμήμα ενηλίκων ζωγραφικής των Εικαστικών Εργαστηρίων του δήμου Λαμιέων (με δάσκαλό του τον ζωγράφο Σπύρο Μακρυγιάννη και Διευθύντρια την Βίκυ Βλαχογιάννη) ,συμμετείχε φέτος με πολλά από τα έργα του στην Πανελλήνια έκθεση Λαμίας και απέσπασε την επιβράβευση με τις δημιουργίες ..ψυχής που έκλεψαν την παράσταση…. Με ένα λεπτό μαρκαδοράκι ,ένα μολυβοκάρβουνο και μία γομολάστιχα ο Σπύρος αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε πορτραίτου που ζωγραφίζει, και με τα..χρώματα της ψυχής του δίνει ..«ζωή» στο χαρτί και στον καμβά..

«Δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο» μας λέει ο Σπύρος Ζγαντζούρης και συνεχίζει «είμαι ένας από τους χιλιάδες νεφροπαθείς της χώρας που είναι πραγματικά αγωνιστές της ζωής!!! 
Η ζωφραφική κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης και όχι μόνο ,αλλά και ο αθλητισμός είναι δύο καλές διέξοδοι για καλύτερη ποιότητα ζωής του Νεφροπαθή ,που με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας στις μονάδες τεχνητού νεφρού ,και αξιοποιεί τον χρόνο αυτό με κάτι δημιουργικό. 

Eίμαι υπέρμαχος της Δωρεάς Οργάνων και της Ελπίδας και αυτό το μήνυμα θα ήθελα να περάσω μέσα από τις δραστηριότητες μου,όχι μόνο για μένα αλλά για όλο τον κόσμο..Άλλωστε ο ίδιος είμαι δωρητής και αν δεν προλάβω να πάρω το «δώρο» ζωής με την όποια μεταμόσχευση στο μέλλον, μετά θάνατον τα όργανα μου θα δοθούν σε όποιον τα χρειαστεί .Τουλάχιστον να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.

Tα άτομα με ειδικές ανάγκες της εποχής μας,δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που γνώριζε ο κόσμος –κακώς- τις προηγούμενες δεκαετίες! Τώρα τα ΑΜΕΑ έχουν πολλά δικαιώματα και απολαμβάνουν την ισότητα και την ισονομία μέσα στην κοινωνία.Είναι μορφωμένα , καταξιωμένα στο χώρο τους ,με πτυχία , με ξεχωριστές ικανότητες και περίσσιο ταλέντο.Μα πάνω από όλα είναι ..προικισμένα από τη φύση με δύναμη ψυχής »…

«Τον Σπύρο τον πρωτογνώρισα πριν από 5 χρόνια περίπου,πριν ξεκινήσει την αιμοκάθαρση» μας λέει ο Νεφρολόγος και Διευθυντής της ΜΤΝ της ΑΕΠ Κλινική ΛαμίαςΚώστας Παππάς και τονίζει «από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασαν δύο πράγματα : η σεμνότητα του χαρακτήρα του και ο θετικός τρόπος σκέψης. Ο Σπύρος είναι παράδειγμα προς μίμηση και για τους νεφροπαθείς και για όλους εμάς. Δείχνει με απλό τρόπο ,ότι με αισιοδοξία και βάζοντας συνεχώς στόχους στη ζωή βγαίνεις πάντα νικητής! Για μένα που τον ξέρω δεν ήταν έκπληξη ότι θα πήγαινε καλά στους αγώνες γιατί γνώριζα την επιμονή του..Όσον αφορά στα υπόλοιπα ταλέντα του,τη ζωγραφική και την έφεση στην επικοινωνία (δημοσιογράφος γαρ) , όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας πολύπλευρης προσωπικότητας. Είναι τιμή μου που συνεργάζομαι μαζί του»…

Ότι και να σου συμβεί στη ζωή πρέπει πάντα να είσαι αισιόδοξος. Το χαμόγελο δεν έχει ..παγώσει, το σώμα ασθενεί, η ψυχή όμως και η καλή ψυχολογία είναι το ..θαυματουργό χάπι για να νιώθεις ,έστω και από το κρεβάτι του πόνου πως είσαι εδώ , είσαι δημιουργικός και προσφέρεις , ό,τι μπορείς και εσύ , παρά τις όποιες δυσκολίες..Και είμαστε ακόμη ζωντανοί, στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα. Κι αν μας αντέξει το σχοινί ,θα φανεί στο..χειροκρότημα»…

 

ΠΗΓΗ: inewsgr.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea