Newsitamea.gr
AMEA news

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

oloklirothike-i-diamartyria-tyflon-exo-apo-to-ypourgeio-oikonomikon-

Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είχαν τελικά εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τύφλων , που πραγματοποιούσε από τις 13.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη συνάντηση οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, γνωστοποιώντας ότι ορίστηκε νέο ραντεβού για τις 8 Μαρτίου. Η Ομοσπονδία ζητεί: -Στήριξη των εργαζόμενων τυφλών και του εισοδήματός τους που «έχει δραματικά μειωθεί με όλες τις περικοπές από το 2010 ως σήμερα». -Επέκταση εξαίρεσης από τις περικοπές του τελευταίου μνημονίου και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. -Λήψη ουσιαστικών μέτρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους τυφλούς.

Στο πλευρό τους, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, το ΠΑΜΕ, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλήςκαι άλλα συνδικάτα. Στην ανακοίνωση της ΣΕΑΑΝ γίνεται αναφορά στις τραγικές συνθήκες στις οποίες περιέρχονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

      Οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, παίρνουμε την δική μας θέση για την συγκρότηση της πανίσχυρης Λαϊκής Αγωνιστικής Συμμαχίας, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικροαγροτών. Οι δυνάμεις που μπορουν να στεριώσουν την Λαική Συμμαχία, είμαστε οι πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία, αν το πιστέψουμε, στηριχτούμε στην δική μας συλλογική δύναμη, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

      Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
      Ενάντια στην κατακρεούργηση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, ούτε 1? δεν θα δεχτούμε περικοπή.
      Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
      Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000? για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
      Καμία συμμετοχή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις. Κανένας ανάπηρος ή χρόνιος πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.
      Μέτρα προστασίας των ανέργων για όσο κρατάει η ανεργία. Μαζικές προσλήψεις εδώ και τώρα.
      Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea