Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Νιώσε πώς είναι να πάσχεις από αυτισμό.. Δείτε 5 συγκλονιστικά βίντεο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

autismos

 

Νιώσε πώς είναι να πάσχεις από αυτισμό.. Δείτε 5 συγκλονιστικά βίντεο

Δείτε 5 βίντεο – προσομοιώσεις αυτισμού που θα σας κάνουν να νιώσετε πώς είναι να φτάνετε μέχρι το σημείο της αισθητηριακής υπερφόρτωσης.

Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που διαρκεί για ολόκληρη τη ζωή, από την πρώτη μέρα γέννησης του αυτιστικού παιδιού. Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής εμποδίζεται ή δυσκολεύεται η ανάπτυξη ορισμένων ψυχολογικών δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχο-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου.

Σημείωση: Μην δείτε τα βίντεο αν είστε επιρρεπείς σε επιληπτικές κρίσεις.

 

1 – Στην παιδική χαρά

 

[youtube id=”DwS-qm8hUxc” width=”620″ height=”360″]

Το παιχνίδι Auti-Sim που δημιουργήθηκε από τον Taylan Kadayifcioglu και την ομάδα του που κάνει τον παίκτη να νιώθει υπερευαισθησία μέσα από θολό οπτικό πεδίο και παραμορφομένο ήχο.

 

2- Βλέποντας μια ταινία

 

[youtube id=”BPDTEuotHe0″ width=”620″ height=”360″]

Η YouTuber WeirdGirlCyndi είναι μια αυτιστική ενήλικας που “βαρέθηκε να ακούει τις γνώμες των ειδικών για το πως είναι να είσαι αυτιστικός” και έφτιαξε αυτή την προσομοίωση για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

 

3- Ψωνίζοντας στο Supermarket

 

[youtube id=”IcS2VUoe12M” width=”620″ height=”360″]

Η προσομοίωση αυτή είναι μέρος από το ντοκιμαντέρ “Inside Autism”. Βάζει τον τηλεθεατή στη θέση ενός αυτιστικού ατόμου που περιηγήτε στο σούπερμαρκετ και φτάνει μέχρι το σημείο της αισθητηριακής υπερφόρτωσης.

 

4-Περπατώντας στο δρόμο

 

[youtube id=”plPNhooUUuc” width=”620″ height=”360″]

Σύγκριση μεταξύ ενός φυσιολογικού ατόμου και ατόμου που πάσχει από αυτισμό. Προσέξτε την διαφορά στον ήχο αλλά και στην φωτεινότητα.

 

5- Στο café

 

[youtube id=”KmDGvquzn2k” width=”620″ height=”360″]

Συγκλονιστικό βίντεο από την ταινία “Carly’s Voice: Breaking Through Autism” που είναι γραμμένη από την 17χρονη Carly Fleischmann η οποία πάσχει από αυτισμό και δεν μπορεί να μιλήσει.

 

 

ΠΗΓΗ:www.ant1iwo.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika