Newsitamea.gr
AMEA news ΠΑΙΔΙ

Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις για την υπαγωγή των παιδιών με αναπηρία στα κοινά σχολεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

* Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο νομοσχέδιο για τη Διά Βίου Μάθηση – «Η κατεδάφιση της δημόσιας
εκπαίδευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί» * Τ. Κουράκης: «Με δεδομένη την έλλειψη υποδομών στα σχολεία, αυτά τα παιδιά πετάγονται στον Καιάδα

Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τη Δια Βίου Μάθηση και τον Οργανισμό
Πιστοποίησης Προσόντων εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σημειώνοντας ότι εντάσσεται στη διαδικασία μετατροπής του αγαθού της Παιδείας σε εμπορικό προϊόν. 


Παράλληλα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχολίασαν έντονα το άρθρο 31 του πακέτου των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε τη Δευτέρα, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα σε πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως τα πανεπιστήμια, να ιδρύσουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και κολέγια, δηλαδή εισάγει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια «από το παράθυρο». Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι δύο «υπεροργανισμοί» που ιδρύονται με το υπάρχον νομοσχέδιο, όσο και οι ρυθμίσεις που μπήκαν στο πολυνομοσχέδιο, συμβάλλουν στην «κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης», κάτι που «δεν μπορεί να συνεχιστεί», όπως επισήμανε ο Τ. Κουράκης.


Παράλληλα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Τ. Κουράκης, έκανε έκκληση στον υπουργό Παιδείας να αποσύρει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για υπαγωγή των μαθητών με αναπηρία στα τμήματα των κοινών σχολείων. Ο Τ. Κουράκης χαρακτήρισε την επιλογή αυτή «άκαιρη κι ανεπίκαιρη» επισημαίνοντας ότι, με δεδομένη την έλλειψη αιθουσών και υποδομών στα σχολεία, ουσιαστικά «πετάγονται αυτά τα παιδιά στον Καιάδα».
Λεκτική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον βουλευτή Αχ. Χατζηοσμάν

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αχ. Χατζηοσμάν, δέχτηκε σκληρή λεκτική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή, που τον αποκάλεσε «πράκτορα» με αφορμή τη φωτογραφία του στην οποία διαφαίνεται η σημαία των αυτονομιστών της Δ. Θράκης. Η Χρυσή Αυγή αποκάλεσε «πράκτορες» και τους μουσουλμάνους βουλευτές και υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και της Ν.Δ. εκφράζοντας την ευχή «η επόμενη Βουλή να μην έχει Τούρκους βουλευτές».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερθεμάτισαν ζητώντας από τον βουλευτή να κάνει δημόσια δήλωση στην οποία αποκηρύσσει κάθε σενάριο «κοσοβοποίησης» της Δ. Θράκης, με αποτέλεσμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά από λίγο να προχωρήσει σε σχετική «δήλωση μετάνοιας».
Κ.Π.

www.avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρό αγόρι με καρδιακή ανεπάρκεια έλαβε το δώρο που του χάρισε τη ζωή: μια νέα καρδιά

Efi Nika

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika