Ζήτησε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από 3 αεροπορικές εταιρίες που δεν μετέφεραν την υπέρβαρη σύζυγο του με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ζήτησε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από 3 αεροπορικές εταιρίες που δεν μετέφεραν την υπέρβαρη σύζυγο του με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Tρεις αεροπορικές εταιρείες κατηγορούνται ότι αρνήθηκαν να μεταφέρουν μια υπέρβαρη και ανάπηρη Νεοϋορκέζα, η οποία πέθανε καθώς δεν πρόλαβε να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο σύζυγός της ζήτησε αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι όροι του συμβιβασμού δεν αποκαλύφθηκαν, όμως ο δικηγόρος της γερμανικής εταιρείας, ο Michael Holland, ανακοίνωσε τη συμφωνία με επιστολή του στον δικαστή της Νέας Υόρκης Richard Sullivan.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η γυναίκα ζύγιζε 185 κιλά και πέθανε στην Ουγγαρία το 2012, γιατί δεν μπόρεσε να γυρίσει στη Νέα Υόρκη για να νοσηλευτεί.

Ο άντρας της κατηγόρησε τρεις αεροπορικές που ταλαιπώρησαν τρομερά τη γυναίκα του και αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν, λόγω του βάρους και της αναπηρίας της.

Η Vilma Soltesz, 56 ετών, είχε ακρωτηριάσει το ένα της πόδι και έπασχε από νοσηρή παχυσαρκία. Για να πάει από τη Νέα Υόρκη στη Βουδαπέστη μέσω Άμστερνταμ, είχε κλείσει δύο θέσεις στο αεροπλάνο. Όταν αποφάσισε να επιστρέψει στις 15 Οκτωβρίου από τη Βουδαπέστη στη Νέα Υόρκη, δεν μπορούσε να ταξιδέψει, γιατί, όπως είπε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της εταιρείας KLM, απαγορευόταν να μεταφερθεί η γυναίκα, επειδή το αμαξίδιό της δεν μπορούσε να μεταφερθεί.

Περίμεναν επί πέντε ώρες στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, ο Janos και η Vilma Soltesz ταξίδεψαν οδικώς άλλες 4,5 ώρες μέχρι την Πράγα, γιατί μετά από συνενόηση με την εταιρεία Delta, που είχε ενημερωθεί για την αναπηρία της γυναίκας, θα μπορούσαν να πετάξουν από εκεί.

Τελικά όμως, όταν η Delta αντιλήφθηκε την κατάσταση, τους είπε πως δεν μπορούσε να επιβιβάσει τη γυναίκα και έτσι οι δυο τους ξαναγύρισαν στην Ουγγαρία.

Ο ταξιδιωτικός πράκτοράς τους στη Νέα Υόρκη τους έκλεισε κατόπιν θέση στις 22 Οκτωβρίου σε μια πτήση της Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης και ειδοποίησε τη γερμανική εταιρεία για την κατάσταση της υγείας της VIlma Soltesz. Όταν μπήκαν στο αεροπλάνο, τους ξανακατέβασαν, γιατί η υπέρβαρη γυναίκα καθυστερούσε την πτήση με τη μεταφορά της!

Χρειάστηκαν 25-30 λεπτά για να αποβιβαστεί η Vilma, η οποία πέθανε δύο ημέρες αργότερα, στην Ουγγαρία.

 

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

fumara.gr

Related posts

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών – Ποια ήταν η Χανιώτισσα Ελένη Μπαρουλάκη

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα