Βρέθηκε δότης μυελού για την 24χρονη που έκανε παγκόσμια έκκληση

Βρέθηκε δότης μυελού για την 24χρονη που έκανε παγκόσμια έκκληση

Με επιτυχία στέφθηκε η παγκόσμια προσπάθεια μιας 24χρονης με επιθετική λευχαιμία να βρει συμβατό δότη, για να υποβληθεί στη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων που χρειάζεται.

Η 24χρονη Λάρα Κασαλότι έχει κινεζικές, ταϋλανδέζικες και ιταλικές ρίζες, και εξαιτίας της μικτής καταγωγής της είχε λιγοστές πιθανότητες να βρει δότη ίδιας καταγωγής στη Βρετανία, όπου ζει και εργάζεται.

Έτσι, οι συγγενείς της άρχισαν στα μέσα Ιανουαρίου μία παγκόσμια εκστρατεία, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στο εθνικό μητρώο δοτών μυελού οστού της πατρίδας τους, διότι τα μητρώα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και έτσι αν βρισκόταν συμβατό δείγμα, θα ενημερώνονταν αμέσως οι γιατροί της.

Οι πιθανότητες επιτυχίας του εγχειρήματος ήταν λιγοστές, διότι μόνο το 3% των ατόμων στα μητρώα δοτών μυελού είναι μικτής καταγωγής.

Όπως όμως έγινε γνωστό, ο δότης βρέθηκε και καλώς εχόντων των πραγμάτων η Λάρα θα υποβληθεί στη σωτήρια μεταμόσχευση τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι η λήψη των απαιτούμενων κυττάρων από τους δότες μυελού στις μέρες μας γίνεται κυρίως (στο 70-80% των περιπτώσεων) από το αίμα τους, με μία διαδικασία που ονομάζεται λευκαφαίρεση.

Πηγή :  tanea.gr

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια