Βόμβα Παπαευαγγέλου: Έχουμε πόλεμο-Αν έπεφταν σφαίρες θα μέναμε σπίτι-Οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται-ΒΙΝΤΕΟ

ÅíçìÝñùóç ãéá ôá êñïýóìáôá êïñïíïéïý áðü ôïõò Ãêßêá Ìáãéïñêßíç êáé ÂÜíá ÐáðáåõáããÝëïõ, ÄåõôÝñá 16 Íïåìâñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Παπαευαγγέλου : Έχουμε πόλεμο – Αν έπεφταν σφαίρες θα μέναμε στο σπίτι.

Ηχηρή προειδοποίηση από την λοιμωξιολόγο, Βάνα Παπαευαγγέλου για την πίεση που θα δεχτεί το ΕΣΥ τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κρίσιμες αναμένονται να είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες στα νοσοκομεία που δίνουν μάχη κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας.

“Χρειάζεται υπομονή γιατί το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται. Για τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες ακόμη. Και στη Βόρεια Ελλάδα αλλά όχι μόνο αφού ο αριθμός των νοσηλευόμενων αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών θα συνεχίσει να αυξάνεται” είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για τη “χαλαρή συμπεριοφρά κάποιων” που συνέβαλε στην “καθυστέρηση της ύφεσης του πανδημικού κύματος”.

“Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο και αν έξω είχαμε σφαίρες αντί για τον αόρατο κορονοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε” πρόσθεσε η λοιμωξιολόγος για να καταδείξει την σοβαρότητα της κατάστασης.

“Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι” υπογράμμισε η κα. Παπαευαγγέλου.

Παπαευαγγέλου: Ανησυχία από τη μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος 3 βδομάδες μετά το lockdown της Β. Ελλάδας

“Παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων που σήμερα υπολογίζεται στα 45 έτη στην επικράτεια” είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύεται σε απλές κλίνες covid στη χώρα μας ξεπέρασε τις 4.000 ενώ 519 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σήμερα” ανακοίνωσε η λοιμωξιολόγος.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Ευρώπη “υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εφαρμοζόμενα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν” δήλωσε η κα. Παπαευαγγέλου, αλλά σημείωσε ότι “το κακό νέο είναι ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει ζωές”.

“Προκαλεί ανησυχία η μη ξεκάθαρη μείωση του επιδημικού κύματος τρεις εβδομάδες μετά το lockdown της Βόρειας Ελλάδας και δύο εβδομάδες μετά την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων σε όλη την Ελλαδα” είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι “σύμφωνα με την εμπειρία της προηγούμενης άνοιξης θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη ύφεση”.

Το γεγονός οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που συνυπάρχουν με το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. “Το ζήτημα είναι σύνθετο και πολύπλοκο” υπογράμμισε η κα. Παπαευαγγέλου.

 

.

Related posts

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”