Η ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΚΟΛΜΠΟΛ

 

Η τρίτη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γκόλμπολ

Η τρίτη και τελευταία φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος γκόλμπολ ανδρών και γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 2 Νοέμβριου.

Οι αγώνες θα διεξαχθουν στο βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Οι δυο προηγούμενες φάσεις διεξήχθησαν στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού, στην Θεσσαλονίκη (ΚΑΠΠΑ 2000). Στο τουρνουά των γυναικών θα συμμετάσχουν οι ομάδες Κεραυνός, Όμηρος, Πυρσός, με την ομάδα του Ήφαιστου να μην κατεβαίνει τελικά στην τρίτη φάση. Όσον αφορά στους άνδρες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι ο Ήφαιστος, ο Όμηρος, ο Πυρσός, οι Πειρατές και ο Κεραυνός. Η ομάδα του Πύρρου έλαβε μέρος μονό στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και μαζί με τη γυναικεία του Ηφαίστου δεν συμμετέχουν σε αυτό το γύρο και τα παιχνίδια καταγράφονται με νίκη για τον αντίπαλο με σκορ 10–0.

Η βαθμολογία μετά τους αγώνες πρώτης και δεύτερης φάσης
Γυναίκες
01. Πυρσός 25
02. Όμηρος 19
03. Ήφαιστος 9
04.Κεραυνός 0
Άνδρες
01. Πυρσός 28
02. Κεραυνός 24
03. Ήφαιστος 16
04. Όμηρος 15
05. Πειρατές 6
06. Πύρρος 0

Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος θα αγωνιστεί και η Εθνική ομάδα γυναικών και ανδρών με αντίπαλο μεικτή ομάδα αθλητών από όλες τις ομάδες.
Οι αγώνες την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν 10 το πρωί και στις έξι το απόγευμα. Το Σαββάτο στις εννέα και το απόγευμα 18.00μμ με 21.00μμ. Την Κυριακή 2/11 το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά 9.00μμ με 13.00μμ που θα ξεκινήσουν οι απονομές των μεταλλίων.

Παράλληλα με τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο διαιτησίας level 1 σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητισμού Τυφλών (ΙBSA) και απευθύνεται σε διαιτητές γκόλμπολ που έχουν ήδη συμπληρώσει έναν κύκλο εμπειρίας στο άθλημα.

Η ιστορία του γκόλμπολ
Το γκόλμπολ είναι Παραολυμπιακό άθλημα και απευθύνεται σε αθλητές με αναπηρίες όρασης. Δημιουργήθηκε το 1946 σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των τυφλών βετεράνων από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και παρουσιάστηκε το 1976 στους Παραολυμπιακούς του Τορόντο. Οι διοργανώσεις του γκόλμπολ πραγματοποιούνται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα Παραολυμπιακά αθλήματα λόγω της απαιτούμενης ησυχίας που θα πρέπει να επικρατεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο σκοπός είναι η μπάλα να κυλήσει στο τέρμα του αντιπάλου καθώς οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να μπλοκάρουν την μπάλα με το σώμα τους. Η μπάλα έχει στο εσωτερικό της κουδουνάκια τα οποία βοηθούν τους παίκτες να προσανατολίζονται δείχνοντας τους την κατεύθυνση της μπάλας. Για αυτόν τον λόγο, όσο το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, απαιτείται πλήρης ησυχία στον χώρο προκειμένου οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να αντιδρούν άμεσα στην μπάλα. Το παιχνίδι αποτελείται από δυο περιόδους που διαρκούν δέκα λεπτά η κάθε μια. Η διοικούσα αρχή του γκόλμπολ είναι η Παγκόσμια Αθλητική Ομοσπονδία Τυφλών (IBSA) και το άθλημα παίζεται σε παραπάνω από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

sportsfeed.gr

Related posts

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.