Το Twitter αποκαλύπτει την «κρυφή» προσωπικότητα των χρηστών του

Το Twitter αποκαλύπτει την «κρυφή» προσωπικότητα των χρηστών του

Κάθε tweet μπορεί να περιέχει μόλις 140 χαρακτήρες αλλά αυτοί είναι αρκετοί για να αποκαλύψουν τις καλά κρυμμένες πλευρές της προσωπικότητας, υποστηρίζουν βρετανοί ψυχίατροι

Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα εργαλείο που μπορεί να αναλύει τη γλώσσα σε έως και 3.500 «τιτιβίσματα» ενός χρήστη, για να υπολογίσει πόσο παθιασμένος, εγωπαθής, υλιστής και πονηρός είναι.

Το εργαλείο δημιούργησε η δρ Σάντρα Σκοτ, μία από τις πιο γνωστές ψυχιάτρους στη χώρα της, η οποία έχει έντονη παρουσία στον έντυπο και τηλεοπτικό Τύπο.

Από τους εκατοντάδες χρήστες του Tweeter που το έχουν ήδη δοκιμάσει, το ένα τρίτο διαπίστωσε ότι είναι κυρίως παθιασμένοι, το 26% υλιστές και το 16% εγωπαθείς.

Όπως δήλωσε η δρ Σκοτ, η οποία επινόησε το εργαλείο για λογαριασμό της εταιρείας κόκκινων κρασιών Apothic Wine, «οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κρυφές πλευρές, την ύπαρξη των οποίων συχνά αγνοούν.

»Έχει πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνει κανείς πως μπορεί να αποκαλύψει υποσυνείδητα αυτές τις πλευρές, εν όσω χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

»Το γεγονός ότι δεν έχουμε συνείδηση του “κρυφού εαυτού” μας δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τον κρύβουμε επειδή είναι κακός, ενώ η ανακάλυψή του μπορεί να μας κάνει να εκτιμήσουμε περισσότερο την εμφανή πλευρά της προσωπικότητάς μας».

Η δρ Σκοτ πρόσθεσε ότι το εργαλείο μπορεί να αποκαλύψει και την εικόνα που προβάλλουν (ή θέλουν να προβάλλουν) στο Twitter οι διάσημοι, άλλοι εκ των οποίων αναρτούν τα πάντα και συνεχώς, και άλλοι σποραδικά και με φειδώ.

Στο εργαλείο μπορεί κανείς να μπει από την ιστοσελίδα της εταιρείας Apothic Wine, δηλώνοντας την ηλικία του και εν συνεχεία μπαίνοντας με τους κωδικούς του Tweeter.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα αποτελέσματα της ανάλυσης δεν δημοσιεύονται στον προσωπικό του λογαριασμό, εάν δεν το επιλέξει.

Πηγή : Web Only tanea.gr

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια