Το θαύμα της γέννας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τοκετό

Το θαύμα της γέννας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες πριν και μετά τον τοκετό

Αίμα, ιδρώτας, δάκρυα… συνοδεύουν την απόλυτη στιγμή ευτυχίας για κάθε μητέρα που φέρνει στον κόσμο το μωράκι της. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Leilani Rogers αποτυπώνουν τη λιγότερο δημοφιλή πλευρά της διαδικασίας της γέννας.

Τοκετός. Η πιο όμορφη στιγμή στη ζωή ενός ζευγαριού. Δύο άνθρωποι γίνονται γονείς. Η γέννα όμως είναι παράλληλα και επώδυνη για τη μητέρα. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κάνει τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού λιγότερο θαυματουργή. Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Τεξανής φωτογράφου ρίχνουν φως στην “αθέατη” πλευρά της διαδικασίας.

Η ιδρυτής του Public Breastfeeding Awareness Project καταγράφει την εγκυμοσύνη, τη γέννηση και την πρόωρη μητρότητα εδώ και χρόνια. Πρόσφατα μοιράστηκε με τον κόσμο μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε από 60 διαφορετικές μαμάδες για να δείξει ότι κάθε πλευρά της διαδικασίας της γέννας κόβει την ανάσα. “Η γέννηση θεωρείται από πολλούς ιδιωτική υπόθεση. Και όμως αυτό το εκπληκτικό πράγμα θα πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά μας και να γιορτάζεται. Έτσι πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να δουν αυτές τις φωτογραφίες ως εξίσου διαφωτιστικές και συναρπαστικές της γέννησης”, δήλωσε στη Huffington Post.

 

Μιλώντας για όσους βρίσκουν τις φωτογραφίες ενοχλητικές, η Leilani Rogers θεωρεί τον εαυτό της ευνοημένη που μπόρεσε να γίνει μάρτυρας στις μοναδικές και συναρπαστικές στιγμές της γέννησης. “Ελπίζω οι φωτογραφίες να δείξουν ότι η γέννηση δεν είναι “αηδιαστική”. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν συζητούν καν για τη γέννηση και πόσω μάλλον να δουν φωτογραφίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη γέννηση ως το θαύμα που είναι”.

www.newsit.gr , Dailymail

 

Related posts

Ο μεγαλύτερος εφιάλτης των γονιών: Νεκρό ξαφνικά μέσα στο σπίτι του 13,5 ετών κοριτσάκι, σε σoκ οι γονείς

“Ήμουν εντελώς τυφλή”: Οδηγός έχασε την όρασή της εξαιτίας των.. γυαλιών ηλίου της και τώρα προειδοποιεί άλλους – ΒΙΝΤΕΟ

«Τον έπιασα στα πράσα»: Το νόημα και η ιστορία του, Παπα – Μελέτη, πίσω από την αγαπημένη φράση