Το μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του Σκόρδου

Βιάζεστε να ρίξετε το σκόρδο στην κατσαρόλα μόλις το καθαρίσετε; Λάθος! Μάθε πόση ώρα πρέπει να περιμένετε πριν το μαγειρέψετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

 

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

 Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος

.

Related posts

Μέλι: Τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία και πότε δεν είναι ασφαλές

Το απολαυστικό κόκκινο φρούτο που ρυθμίζει σάκχαρο και χοληστερόλη

Ύπνος: Μπορεί ένα ποτό να με βοηθήσει να κοιμηθώ καλύτερα;