Το ΙΚΑ ζητά πίσω οικογενειακά επιδόματα από ασφαλισμένους!ΒΙΝΤΕΟ

Το ΙΚΑ ζητά πίσω οικογενειακά επιδόματα από ασφαλισμένους!ΒΙΝΤΕΟ

Την αναδρομική επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγούσε παράνομα επί δεκαετίες και μάλιστα με τόκο ζητά από τους ασφαλισμένους το ΙΚΑ. Όπως διευκρίνισε ο υποδιοικητής του οργανισμού, κ. Διονύσης Πατσούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα επιδόματα δίνονταν αυτόματα κατόπιν απόφασης επιτροπής ενώ όσοι έλαβαν τα επιδόματα καλούνται να τα επιστρέψουν αναδρομικά και με τόκο μέσω παρακράτησής τους από τη σύνταξη.

«Το ΙΚΑ θα κρατάει από τη σύνταξη το επίδομα που έδωσε παράνομα. Πρόκειται για χιλιάδες επιδόματα. Αυτοί οι άνθρωποι από κάποιους παραπλανήθηκαν», δήλωσε για το θέμα, στο MEGA, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Δ. Πατσούρης. Οι ασφαλισμένοι που λάμβαναν αυτά τα επιδόματα είχαν κάνει αίτηση στο ΙΚΑ διότι το 2001 υπήρξε οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους για εργαζόμενους στο δημόσιο και εργατολόγοι παρακινούσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος να διεκδικήσουν το επίδομα αυτό σε ειδική επιτροπή.

Η επιτροπή αυτή είχε αποφανθεί να χορηγηθεί το επίδομα μόνο στους αιτούντες.

Οι αιτούντες όμως ήταν χιλιάδες. Οταν ο ασφαλισμένος όμως λάμβανε την απόφαση στα χέρια του γνωστοποιούταν ότι το Ίδρυμα επιφυλάσσεται για την νομιμότητα της χορήγησης των επιδομάτων. Έτσι τώρα καλούνται να τα επιστρέψουν και με τόκο

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

dikaiologitika.gr // enikos.gr

Related posts

Μου αρέσει πολύ, αλλά μου ζήτησε για πρώτο ραντεβού να πάμε σε εσπερινό – Τι λέτε να κάνω;

Αν μπορείς να πεις αυτές τις 5 φράσεις με αυτοπεποίθηση, έχεις βρει το νόημα της ευτυχίας

Μην βάζετε την κάρτα σας, σας τρώνε λεφτά: Τεράστια απάτη με 800.000 θύματα που ψώνισαν από γνωστό κινέζικο eshop