Το εκμέκ της τεμπέλας: Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές – Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας

Είσαι λάτρης του εκμέκ αλλά βαριέσαι τη διαδικασία για να το φτιάξεις; Μην ανησυχείς! Υπάρχει μία πεντανόστιμη συνταγή που θα σου λύσει το ζήτημα της βαρεμάρας καθώς μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου γλυκό, εύκολα με φρυγανιές. 

Υλικά

  • 30 φρυγανιές
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. νερό
  • 1κ.σ χυμό λεμονιού
  • 5κ.σ κορν φλάουρ
  • 500ml γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 425ml ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί ή ένα πυρέξ άπλωσε τις μισές φρυγανιές. Σε ένα κατσαρολάκι δέσε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για να γίνουν σιρόπι. Αφού δέσει, άφησε το λίγο να κρυώσει και έπειτα ρίξε το μισό στις φρυγανιές.

Περίμενε 2 λεπτά και έπειτα στρώσε και τις υπόλοιπες φρυγανιές από πάνω και ρίξε και το υπόλοιπο μισό σιρόπι. Άφησε τις φρυγανιές σου να απορροφήσουν καλά το σιρόπι και προχώρα με την κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ με 1/2φλ κρύο γάλα και ανακάτεψε.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος το ζαχαρούχο και τέλος το μείγμα με το κορν φλάουρ. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα σου και να έχει μια ωραία βελούδινη υφή.

Αφού δέσει και γίνει ωραία και λαχταριστή η κρέμα ρίξτην πάνω από τις φρυγανιές και άπλωσε με μια σπάτουλα καλά.

Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες. Στα μισά μπορείς να το βγάλεις και να απλώσεις από πάνω σαντιγί και έπειτα πάλι ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά!

 

Related posts

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Πόνος στο στομάχι: 9 φυσικές λύσεις που ανακουφίζουν – Τι να αποφύγετε

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη