Τι φανερώνει το μήκος των δακτύλων των χεριών μας!!!

Τι φανερώνει το μήκος των δακτύλων των χεριών μας!!!

 

Το μήκος ορισμένων δακτύλων του χεριού των ανθρώπων φαίνεται ότι έχει σχέση με ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Αρχικά αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο και παράλογο.

Ωστόσο συσσωρεύονται τα στοιχεία βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών ερευνών που τεκμηριώνουν ότι το μήκος του δείκτη και του παράμεσου δακτύλου του χεριού έχουν σχέση με την προσωπικότητα και την κοινωνικότητα των ανδρών. Το παράμεσο δάκτυλο είναι το τέταρτο στη σειρά δάκτυλο του χεριού με πρώτο τον αντίχειρα και είναι αυτό στο οποίο βάζουμε το δαχτυλίδι γάμου.

Οι άνδρες με μεγαλύτερο δείκτη, σε σχέση με το παράμεσο, είναι πιο πιθανό να είναι ρομαντικοί και να προσφέρουν ρομαντικά δώρα, αλλά και φροντίζουν την εμφάνισή τους ντύνονται με την τελευταία λέξη της μόδας και περιποιούνται τον εαυτό τουςμε ιδιαίτερη σχολαστικότητα.

Η σχέση μεταξύ του δεύτερου δακτύλου (ο δείκτης) και του τέταρτου δακτύλου (παράμεσος) προτάθηκε για να χρησιμοποιείται ως ένδειξη των επιδράσεων των ανδρογόνων στην προγεννητική περίοδο. Συγκεκριμένα θεωρείται ότι ένα σχετικά μεγαλύτερο σε μήκος παράμεσο δάκτυλο είναι δείκτης μεγαλύτερης έκθεσης του ατόμου στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή περίοδο.

Τώρα μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μας προσφέρει νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ζήτημα. Οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 44 χρηματιστών στο Λονδίνο.

Τα ευρήματα τους ήταν τα ακόλουθα:

Οι χρηματιστές με μακρύτερους παράμεσους δάκτυλους κέρδιζαν κατά μέσο όρο 6 φορές περισσότερα χρήματα από τους άλλους

Ο χρόνος παραμονής των χρηματιστών με μακρύτερα παράμεσα δάκτυλα στο σκληρό, ανταγωνιστικό κόσμο του χρηματιστηρίου ήταν μεγαλύτερος συγκριτικά με άλλους

Το μέγεθος του παράμεσου δάκτυλου είχε την ίδια σχέση στην ικανότητα των χρηματιστών να κερδίζουν χρήματα όσο και η εμπειρία τους

Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώνουν αποτελέσματα άλλων ερευνών που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία έδειξαν ότι οι άνδρες με μακρύτερο παράμεσο δάκτυλο σε σχέση με το δείκτη έχουν καλύτερες αποδόσεις σε ανταγωνιστικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθόσφαιρα, το ράγκμπι και το σκι.

Στις γυναίκες δεν φαίνεται να ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα. Στο γυναίκειο πληθυσμό, το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Οι επιστήμονες του Κέιμπριτζ επισημαίνουν τη σημασία που έχουν οι βιολογικοί παράγοντες όπως η τεστοστερόνη και τα άλλα ανδρογόνα στον καθορισμό των ψυχικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο για ορισμένες εργασίες ή σπορ θα πρέπει οι άνθρωποι να επιλέγονται με βάση το μήκος των δακτύλων τους.

Κατά τη γνώμη μας αυτό δεν μπορεί να υιοθετηθεί διότι σίγουρα τα εν λόγω ευρήματα δεν μας διαφωτίζουν για όλες τις πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και σίγουρα δεν μπορούν να γενικευθούν. Υπάρχουν πολλά ακόμη που χρειάζεται να μάθουμε για τη σχέση προσωπικότητας και σωματικών χαρακτηριστικών και ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.

 

 

govastileto.gr

Related posts

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…