Θαύμα της ιατρικής: Ένωσαν τον οισοφάγο παιδιού χρησιμοποιώντας μαγνήτες!

Μια απίστευτα πρωτοποριακή επέμβαση έλαβε χώρα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Μόντρεαλ, όπου παιδοχειρουργοί κατάφεραν με επιτυχία να εφαρμόσουν μια νέα μέθοδο, χάρη στην οποία το άνω και κάτω μέρος του οισοφάγου ενός 2 ετών παιδιού μπόρεσε να ενωθεί με την χρήση μαγνητών.

Ο μικρούλης Henryk Deneen γεννήθηκε στις 33 εβδομάδες και διαγνώστηκε από νωρίς με μία βλάβη, ονόματι οισοφανική ατρησία, εξαιτίας της οποίας λείπει μέρος του σωλήνα (του οισοφάγου) που συνδέει το στόμα με το στομάχι.

Εξαιτίας αυτού, οι τροφές δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν στο στομάχι του παιδιού, οπότε έπρεπε να τρέφεται μέσω ρινογαστρικού σωλήνα. Το πρόβλημα αυτό και η προωρότητά του, τον ανάγκασαν να παραμείνει στη ΜΕΝΝ για τουλάχιστον 182 μέρες μετά τη γέννησή του.

Για να καταφέρουν να κλείσουν το τεράστιο αυτό κενό, οι χειρουργοί του Νοσοκομείου έφεραν ένα τμήμα του στομάχου του στο στήθος του και χρησιμοποίησαν μαγνήτες για να το ενώσουν. Όπως είπε στο CTV National News ο επικεφαλής χειρουργός Dr. Sherif Emil, “Η Η ιδέα είναι ότι, εάν υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό, βάζουμε έναν μαγνήτη σε κάθε άκρο και τους αφήνουμε να τεντώσουν τους ιστούς, να τους προσελκύσουν και να ενωθούν “.

Η επέμβαση διήρκεσε 12 ώρες και έγινε σε συνεργασία με ομάδα γιατρών από την Ιταλία, που σχεδίασε ένα stent, για να βοηθήσει τον Henrik να ανακάμψει. Χρειάστηκε η καθοδήγηση των Ιταλών γιατρών, για να αναδημιουργήσουν οι χειρουργοί στο Μόντρεαλ το stent, καθώς το ιταλικό δεν έχει εγκριθεί ακόμα για χρήση στον Καναδά.

Δύο εβδομάδες αργότερα την αγωνία διαδέχτηκε η ανακούφιση, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι όλα πήγαν καλά.

Μιλώντας στο τοπικό κανάλι και η μαμά του μικρού, Joy Deneen, είπε : «Η μέρα που μπήκαν οι μαγνήτες ήταν απλά η πιο όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη μέρα. Μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είναι ένα θαύμα για μένα… Ήταν απίστευτο ότι μπορούσε να φάει από το στόμα, και το γεγονός ότι ήταν δύο ετών και κατάφερε να φάει λίγη τούρτα γενεθλίων, ήταν εκπληκτικό».

Ο Henrik χρειάστηκε δυο μήνες για να αναρρώσει πλήρως και πλέον ζει χαρούμενος, στην αγκαλιά των γονιών του, στο σπίτι του.

 

ctvnews.ca,infokids.gr

Related posts

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

5 λόγοι που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται