Σου περίσσεψε τσουρέκι: Ο Άκης φτιάχνει γεμιστές τσουρεκομπάλες σοκολάτας, ίδιες με γνωστού ζαχαροπλαστείου – ΒΙΝΤΕΟ

Οι γεμιστές μπάλες τσουρεκιού, από τον Άκη Πετρετζίκη, είναι ένας τρόπος να αξιοποιηθεί το τσουρέκι που έχει μείνει από το Πάσχα.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για γεμιστές μπάλες τσουρεκιού

Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή, για την οποία απαιτούνται μόλις 25 λεπτά για την παρασκευή της, ενώ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

160 γρ. τσουρέκι, που μας έχει περισσέψει, κομμένο σε φέτες

120 γρ. πραλίνα φουντουκιού

120 γρ. τυρί κρέμα

20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Μεταφέρουμε από 1 κ.σ. πραλίνας φουντουκιού στο ταψί αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Συνολικά θέλουμε 6 κουταλιές.

Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Ρίχνουμε τις φέτες τσουρεκιού στον πολυκόφτη, χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει τρίμματα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε από την κατάψυξη τις παγωμένες πραλίνες.

Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

Πλάθουμε με το μείγμα από το τσουρέκι μπαλάκια των 50 γρ.

Πιέζουμε με τα χέρια μας στο κέντρο ώστε να δημιουργήσουμε μια εσοχή, βάζουμε μέσα ένα παγωμένο μπαλάκι πραλίνας και κλείνουμε.

Μεταφέρουμε τα μπαλάκια στο ταψί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη και βουτάμε τις μπάλες τσουρεκιού σε λιωμένη κουβερτούρα.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ, αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και σερβίρουμε.

Related posts

Ντεκαφεϊνέ: Πόσο ασφαλής είναι αλήθεια;

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα