Σαρδέλες για γερή καρδιά

Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά οι καρδιαγγειακές παθήσεις σκοτώνουν σήμερα περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως απ΄ ό,τι το 1990. Για να διατηρήσετε γερή την καρδιά σας, μεταξύ άλλων φάτε… σαρδέλες.

Σίγουρα ο καλός και ποιοτικός ύπνος, η σωστή μεσογειακή διατροφή (πλούσια σε όσπρια, φρούτα, λαχανικά και ψάρια αντί για κόκκινο κρέας), η άσκηση και ο έλεγχος του στρες αποτελούν σημεία-κλειδιά για γερή καρδιά, αλλά μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και τις σαρδέλες.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τους δρουν προληπτικά κατά της φλεγμονής και των τριγλυκεριδίων και σας προφυλάσσουν από παθήσεις της καρδιάς μελλοντικά. Προτιμήστε τες ψητές ή στον ατμό για να αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά που προκαλεί το τηγάνισμα και συνδυάστε τες με σαλάτας με λιναρόσπορο για έξτρα δόση ωμέγα-3 σε ένα γεύμα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της σαρδέλας, μαζί με δυο συνταγές για να την απολαύσετε στο έπακρο.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο

6 διατροφικές συνήθειες που βοηθούν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ