Ρίξτε το γλυκαιμικό δείκτη με έξυπνα tips

 Ρίξτε το γλυκαιμικό δείκτη με έξυπνα tips

Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) είναι ένας συγκριτικός δείκτης που μας δείχνει πόσο επηρεάζει η κάθε τροφή που καταναλώνουμε το ρυθμό έκκρισης της ινσουλίνης σε σχέση με τη γλυκόζη. Με απλά λόγια, μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο αυξάνονται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα περίπου 2-3 ώρες μετά την κατανάλωση υδατανθράκων (ζάχαρη, μέλι, φρούτα, ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά κ.ο.κ.) και είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος σε όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους.

Για να τον κρατήσετε χαμηλά:

  • Προτιμήστε τα φρούτα που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα πλήρως, καθώς τα πιο άγουρα παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
  • Προτιμήστε τα μακαρόνια σας al dente, καθώς το μαγείρεμα μπορεί να αυξήσει το γλυκαιμικό τους δείκτη.
  • Συνοδεύστε το γεύμα σας με πράσινη σαλάτα, προκειμένου να αξιοποιήσετε τις φυτικές της ίνες για τη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη.
  • Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και βάλτε τα προϊόντα ολικής άλεσης πρώτα στη λίστα σας.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή