Ρίξτε τη χοληστερόλη – Οι 7 τροφές που μειώνουν τα επίπεδα

Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων.

Χρησιμεύει σε πολλές λειτουργίες, καθώς είναι βασικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητη για να ρυθμιστεί σωστά η διαπερατότητα της μεμβράνης. Είναι επίσης δομικό συστατικό αρκετών ορμονών (ανδρογόνα, οιστρογόνα, κορτιζόλη), ενώ συμβάλλει στην παραγωγή της βιταμίνης D, στην παραγωγή χολικών οξέων, που βοηθούν στην πέψη των λιπών και στον μεταβολισμό των λιποδιαλυτών βιταμινών.

Σε υψηλά επίπεδα ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν θρόμβωση των αιμοφόρων αγγείων και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο οργανισμός μας μπορεί να παράγει πολλή χοληστερίνη όταν τρώμε πολλά κορεσμένα λίπη – το είδος του λίπους που βρίσκεται στα ζωικά τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε τακτικά για να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης:

www.onmed.gr

Related posts

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο