Πύρινη κόλαση στη Λέρο: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε παραλία

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Λακκί της Λέρου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λογο για εκκένωση του νοσοκομείου του νησιού και εγκλωβισμένους ανθρώπους σε παραλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν εγκλωβισμένοι σε παραλία οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού. Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κουλούκι-Μερικιά στο Λακκί της Λέρου. Ηδη κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του Δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lerosnews, δόθηκε εντολή εκκένωσης σε κάποιες πτέρυγες του Νοσοκομείου Λέρου.

Μάλιστα από τη φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να ΈΧΟΥΝ εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες. Δεν κινδύνεψε κανείς τους και τελικά μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού.

Ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι γίνονται συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε να τεθεί σε έλεγχο.

Οπως αναφέρουν οι αρχές δεν κινδυνεύει κανείς κάτοικος ή τουρίστας στο νησί.

 

 

iefimerida.gr

Related posts

Θα “κάτσουμε” πολλές μέρες: Όλες οι Αργίες μετά το Πάσχα και το πρώτο καλοκαιρινό τριήμερο…

Γνωστός επιχειρηματίας πήρε γλυκό από πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο στα Ν. Προάστια κι έπαθε σοκ με αυτό που βρήκε μέσα – ΦΩΤΟ

Υποκλίθηκε όλο το νησί: 87χρονος παππούς χορεύει ζεϊμπέκικο πετώντας 50εύρα στον αέρα & τpελαivει το διαδικτυο – ΒΙΝΤΕΟ