Προστατεκτομή TURIS και προστατίτιδα: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις

Η προστατεκτομή TURIS αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση που εφαρμόζεται παγκοσμίως, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να θεραπευτεί η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ). Μέχρι και σήμερα, αποτελεί την πιο συχνή χειρουργική αντιμετώπιση για τους προστάτες. Αυτή είναι λοιπόν η μέθοδος turis και παρακάτω θα βρεις όλες τις εκτενείς πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ενημερωθείς πλήρως.

Πως πραγματοποιείται η διουρηθρική προστατεκτομή;

Η μέθοδος TURIS πραγματοποιείται με την χειρουργική αφαίρεση ενός μέρους του προστατικού αδένα, μέσω της ουρήθρας. Αυτό σημαίνει πως η όλη διαδικασία γίνεται διουρηθρικά.

Η TURIS (Τούρις) πραγματοποιείται πάντα με γενική ή ραχιαία αναισθησία. Μέσω της ουρήθρας εισάγεται μια κάμερα, προκειμένου να εντοπιστεί με ακρίβεια η περιοχή του προστάτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ένα ειδικό εργαλείο, το οποίο εφαρμόζει πάνω στην κάμερα και αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος του προστατικού αδένα.

Τι είναι η οξεία προστατίτιδα;

Η οξεία βακτηριακή προστατίτιδα, συχνά προκαλείται από απλά βακτήρια. Η μόλυνση μπορεί να ξεκινήσει εξαιτίας των βακτηρίων που υπάρχουν στα ούρα και για κάποιο λόγο διαρρέουν, φτάνοντας στην περιοχή του προστάτη. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως τη χορήγηση αντιβιοτικών.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι κυριότερες πληροφορίες θα σου δοθούν, (καθώς και οι τιμές) από έναν πολύ καλό και εξειδικευμένο γιατρό. Επισκέψου την ιστοσελίδα του Athens Urology και κλείσε το ραντεβού σου με τον κ. Μπελημπασάκη Ιωάννη, Ουρολόγο – Ανδρολόγο, με εξειδίκευση στην Ανδρολογία, την Επανορθωτική Ουρολογία και στις Παθήσεις της Ουρήθρας.

Related posts

5 φράσεις που οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν λένε ποτέ στον εαυτό τους

Η βόλτα με τον σκύλο σου βλάπτει την υγεία σας – Δείτε πώς

Είστε ψηλοί με κοιλιά; Ο σοβαρότατος κίνδυνος υγείας που απειλεί την υγεία του πεπτικού