Πώς θα καταλάβετε αν το συκώτι σας λειτουργεί σωστά;

  Πώς θα καταλάβετε αν το συκώτι σας λειτουργεί σωστά;

Αποθήκη βιταμινών και μετάλλων, παραγωγή πρωτεϊνών, αποτοξίνωση του οργανισμού, χώνεψη τροφής, είναι μερικές από τις πολύτιμες λειτουργίες του συκωτιού μας.

Και καθώς ο πόνος στο συκώτι είναι μάλλον ασυνήθιστος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ενδείξεις εκείνες που θα μας θορυβήσουν και θα αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

-Δερματικές αλλαγές:

Πρόκειται για μια σημαντική ένδειξη προβλήματος που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε. Είτε πρόκειται για αποχρωματισμό δέρματος που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση είτε για τα νύχια ή τα ακροδάχτυλα που σταδιακά κιτρινίζουν, η αιτία ίσως θα πρέπει να αναζητηθεί στο συκώτι που αδυνατεί να αποβάλει τις τοξίνες και συσσωρεύει μια ουσία, τη χολυλεθρίνη κάτω από το δέρμα, με αποτέλεσμα να κιτρινίζει.

-Φαγούρα στο δέρμα:

Οι ειδικοί αναφέρουν πως η υπερευαισθησία στο δέρμα που εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα που χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι.

-Ούρα:

Προβλήματα στο συκώτι μπορεί να υποδηλώνει και το χρώμα των ούρων που μπορεί να είναι πολύ πιο σκούρο από το συνηθισμένο καθώς και των κοπράνων.

-Ναυτία και εμετοί:

Αν η ναυτία και οι εμετοί σ΄σς ταλαιπωρούν χωρίς εμφανή λόγο, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στο συκώτι σας.

 

-Αίσθημα κόπωσης:

Αν νιώθετε συχνά κουρασμένοι ακόμη και αν έχετε κοιμηθεί καλά, ενδεχομένως, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας καθώς ένα υποτονικό συκώτι δημιουργεί μια μόνιμη κόπωση.

-Προβλήματα κοιλιακής φύσεως:

Ίσως εκδηλώνονται ως κράμπες ή πόνοι στην κοιλιά, αέρια ή και έντονο πρήξιμο. Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά γίνονται πιο έντονα όσο χειροτερεύει και η κατάσταση στο συκώτι μας.

πηγή: www.clickatlife.gr

Related posts

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

Φουσκάλα στα πόδια; Έτσι θα την αντιμετωπίσεις…

Στους ανθρώπους, θα βρίσκω πάντα το καλό. Έτσι, επειδή θέλω