Ποιους επηρεάζουν τα σουλφίδια στο κρασί;

 Ποιους επηρεάζουν τα σουλφίδια στο κρασί;

Τα σουλφίδια, τα οποία προστίθενται στο κρασί για να αποτρέψουν τη φθορά του, μπορεί να προκαλέσουν βήχα και σφίξιμο στο στήθος σε περίπου 5-10% των ασθματικών, καθώς αποτελούν «ευπαθή» ομάδα όσον αφορά την ευαισθησία σε αυτά. Oι αντιδράσεις αυτές δεν είναι και τόσο συχνές στους υπόλοιπους ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι τα σουλφίδια δεν τους επηρεάζουν όλους.

Το λευκό κρασί έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση σουλφιδίων σε σχέση με το κόκκινο και τα δύο περιέχουν μόνο ένα μέρος της ποσότητας που βρίσκουμε στα αποξηραμένα φρούτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μπορείτε να φάτε μια χούφτα ξανθές σταφίδες χωρίς πρόβλημα, τότε δεν παρουσιάζετε αλλεργία. Αν, όμως, υποψιάζεστε πως έχετε ευαισθησία, κλείστε ένα ραντεβού με αλλεργιολόγο και προτιμήστε τα βιολογικά κρασιά, των οποίων τα επίπεδα σουλφιδίων είναι πιο χαμηλά σε σχέση με τα κοινά.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται