Η πιο γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα σουφλέ που… λιώνει στο στόμα

Υπέροχη συνταγή
Μια νόστιμη συνταγή για ένα έδεσμα, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ιδανικό πρόγευμα; μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ, η οποία… λιώνει στο στόμα.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 ml κατσικίσιο γάλα
  • 4 αβγά μέτρια ή 3 μεγάλα

Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C.
    • Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί και λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα τσαλακωτά λαδώνοντάς τα επίσης.
    • Μοιράζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα τσαλακωμένα φύλλα τη φέτα.
  • Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα κι αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας εδώ κι εκεί.
  • Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα στο ταψί.
  • Ψήνουμε την τυρόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Ύστερα ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 175ο C και ψήνουμε λίγο ακόμα να ροδοκοκκινίσει καλά.
  • Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ κι αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια εκεί που χαράξαμε και σερβίρουμε.

Related posts

Οι άνθρωποι που τα θέλουν όλα και τα περιμένουν δωρεάν.

Στέρηση σε λίπη και υδατάνθρακες αυξάνουν τη θνησιμότητα

Ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων όλοι πρέπει να εφαρμόσουμε