Ποιες τροφές πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνουν βιολογικές στο πιάτο μας

Ξέρουμε ότι η επιλογή των βιολογικών προϊόντων θεωρείται ασφαλέστερη για όλους, αλλά γίνεται δύσκολα από τους περισσότερους, για οικονομικούς λόγους. Τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά, φτάνοντας και σε 47% διαφορά σε άλλες χώρες και όποιος τα βάλει καθημερινά στη διατροφή του, θα δει σίγουρα τα μηνιαία έξοδά του να μεταβάλλονται προς τα πάνω.

Για να εξισορροπήσετε την κατάσταση, μπορείτε να κάνετε μερικές έξυπνες επιλογές, διαλέγοντας βιολογικά, τα τρόφιμα που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο χημικών και συμβατικά, αυτά που είναι πιο ασφαλή από συμβατικές καλλιέργειες. Οι παρακάτω λίστες θα σας βοηθήσουν.

Η «βρόμικη» ομάδα

Τα παρακάτω καλύτερα να τα αγοράσετε βιολογικά, αφού σύμφωνα με το U.S. Department, πολλές φορές ακόμη και μετά το πλύσιμο και το ξεφλούδισμα, εμφανίζουν ίχνη μικροβιοκτόνων.

Φράουλες

Μήλα

Νεκταρίνια

Ροδάκινα

Σέλερι

Σταφύλι

Κεράσια

Σπανάκι

Ντομάτες

Γλυκές πιπεριές

Ντοματίνια

Αγγούρια

Η «καθαρή» ομάδα

Στα παρακάτω, οι κίνδυνοι μικροβιοκτόνων είναι πιο χαμηλοί και μπορείτε να τα αγοράσετε συμβατικά.

Αβοκάντο

Καλαμπόκι

Ανανάς

Λάχανο

Μοσχομπίζελα

Κρεμμύδια

Σπαράγγια

Μάνγκο

Παπάγια

Ακτινίδιο

Αγκινάρα

Πεπόνι

Γκρέιπφρουτ

Κουνουπίδι

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Ύπνος: Μπορεί ένα ποτό να με βοηθήσει να κοιμηθώ καλύτερα;

Ντεκαφεϊνέ: Πόσο ασφαλής είναι αλήθεια;

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία