Ποιες είναι οι αιτίες για το μούδιασμα στο αριστερό πόδι;

Ποιες είναι οι αιτίες για το μούδιασμα στο αριστερό πόδι;

Το μούδιασμα ή η απώλεια αίσθησης, μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα σας. Ωστόσο, είναι πιο συχνά αισθητή στα χέρια και τα πόδια. Το μούδιασμα μπορεί να κυμαίνεται από βλάβες (όπως ένα πόδι να κοιμηθεί) μόνιμα , έτσι είναι σημαντικό να καθοριστεί η αιτία ώστε να μπορεί να αναζητηθεί κατάλληλη θεραπεία.

Ορισμός

Το μούδιασμα ορίζεται ως απώλεια αίσθησης ή συναισθήματος.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με το μούδιασμα περιλαμβάνουν «καρφίτσες και βελόνες», ένα αίσθημα καύσου (παραισθησίας).

Αιτίες

Υπάρχουν δεκάδες αιτίες για το μούδιασμα στα πόδια, συμπεριλαμβανομένων της παραισθησίας, της περιφερική νευροπάθειας, του διαβήτη, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της υπασβεστιαιμίας, της ανεπάρκειας της βιταμίνης Β-12, του αλκοολισμού, του τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, το σύνδρομο Guillain-Barre, τη νεφρική ανεπάρκεια και τη σαρκοείδωση — μια ασθένεια οφείλεται σε φλεγμονή, συνήθως των πνευμόνων ή των λεμφαδένων.

Υπασβεστιαιμία

Υπασβεστιαιμία ορίζεται ως χαμηλά επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα.

Τα συμπτώματα της υπασβεστιαιμίας περιλαμβάνουν επώδυνες μυϊκές συσπάσεις των χεριών και των ποδιών, τους σπασμούς των μυών του προσώπου, τους μορφασμούς του προσώπου, το μούδιασμα των χειλιών, της γλώσσας, των δαχτύλων ή των ποδιών και τους μυϊκούς πόνους.

Η λάθος διάγνωση απαριθμεί δεκάδες αιτίες για την υπασβεστιαιμία, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας βιταμίνης D, το Σύνδρομο Barakat, μια σπάνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την κώφωση, τη νεφρική νόσο, τη χαμηλή παραγωγή παραθυρεοειδούς ορμόνη, τη χρόνια διάρροια και την οξεία παγκρεατίτιδα.

Guillain-Barré

Δεν υπάρχουν γνωστές αιτίες του συνδρόμου Guillain-Barre, μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και επιτίθεται στο περιφερειακό νευρικό σύστημα, το οποίο συνδέει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό με το υπόλοιπο του σώματος. Τα συμπτώματα για το σύνδρομο Guillain-Barre περιλαμβάνουν την απώλεια των αντανακλαστικών, τη δυσκολία στην αναπνοή, τη ναυτία, τον έμετο, την απώλεια όρεξης, τον στομαχικός πόνο, τις ημικρανίες, τους χαμηλού βαθμού πυρετούς, τα ρίγη και την αδυναμία και συνήθως αρχίζουν στα πόδια.

Περιφερική νευροπάθεια

Η περιφερική νευροπάθεια είναι μία κατάσταση κατά την οποία τα περιφερικά νεύρα καταστρέφονται. Σύμφωνα με μία λάθος διάγνωση, τα «περιφερικά νεύρα απλώνονται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και τη περιφερική νευροπάθεια και έχουνε ως αποτελέσμα τις ασυνήθιστες ή μη φυσιολογικές αισθήσεις των άκρων, ειδικά στα πόδια.”

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, αδυναμία και ατροφία. Αλλα που προκαλούν περιφερική νευροπάθεια είναι το HIV, το AIDS, τα κατάγματα, η αθηροσκλήρωση, η σαρκοείδωση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και το σύνδρομο Charcot-Marie-Tooth, μια κληρονομική νευρολογική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από τον εκφυλισμό των μυών και την απώλεια της αίσθησης στα άκρα.

Related posts

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο