Πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα με φέτα

Απλή και γρήγορη συνταγή!

Φτιάξτε λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα με φέτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά (6 μερίδες)

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 400 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι
  • 6 κ.σ. λάδι
  • 6 κ.σ. γιαούρτι
  • 40 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. μαργαρίνη για τα φύλλα
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • 1 κρόκο και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε ένα μπολ, με κοσκινισμένο το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή.
  • Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει
  • Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε τη ζύμη σας.
  • Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγετε το κάθε σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.
  • Αλείφετε τη ζύμη με τη μαργαρίνη και μετά βάζετε τη φέτα.
  • Συνεχίζετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Δε βάζετε τίποτε στο τελευταίο φύλλο.
  • Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις μήκους περίπου 28×40 εκ.
  • Μοιράζετε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μέρος στα δυο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.
  • Παίρνετε τη λωρίδα και γυρίζετε την πάνω μεριά δεξιά και την κάτω αριστερά.
  • Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες.
  • Ετοιμάζετε το ταψιά με διάμετρο 30 με 32 εκ.
  • Αφήνετε την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν την ψήσετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ: cookpad.com

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή