Απλή και γρήγορη συνταγή!
Φτιάξτε λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα με φέτα και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά (6 μερίδες)
- 900 γρ. αλεύρι
- 400 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 ασπράδι
- 6 κ.σ. λάδι
- 6 κ.σ. γιαούρτι
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. μαργαρίνη για τα φύλλα
- 400 γραμμάρια φέτα
- 1 κρόκο και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα σε ένα μπολ, με κοσκινισμένο το αλεύρι και ζυμώνετε τη ζύμη. Η ζύμη σας θα είναι μαλακή.
- Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει
- Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε τη ζύμη σας.
- Αν το τυρί σας δεν είναι αλμυρό, αλατίστε το.
- Χωρίζετε τη ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγετε το κάθε σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού.
- Αλείφετε τη ζύμη με τη μαργαρίνη και μετά βάζετε τη φέτα.
- Συνεχίζετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Δε βάζετε τίποτε στο τελευταίο φύλλο.
- Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη να ανοίξει μέχρι να έχει διαστάσεις μήκους περίπου 28×40 εκ.
- Μοιράζετε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μέρος στα δυο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.
- Παίρνετε τη λωρίδα και γυρίζετε την πάνω μεριά δεξιά και την κάτω αριστερά.
- Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για όλες τις λωρίδες.
- Ετοιμάζετε το ταψιά με διάμετρο 30 με 32 εκ.
- Αφήνετε την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα πριν την ψήσετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ: cookpad.com